FONTOS


 

A BVSC trénere visszautasította a Mladost Zagreb ajánlatát
Gerendás György: Maradok!


A BVSC-rajongók fellélegezhetnek!

Az1990-es évek második felében kialakult sikercsapat kovácsa, Gerendás György marad a Szőnyi úton. Ez pedig azt jelenti, hogy a kit?nő szakembert hiába hívta Európa legeredményesebb, hétszeres BEK-győztes együttese, a Mladost Zagreb, hiába kínált neki f?t, fát, hosszútávú együttm?ködést, ő köszönte szépen, és visszautasította az ajánlatot. Talán majd máskor...

"Maradok!" -- mondta nemes egyszer?séggel az elnökségi ülést követően Gerendás György. A szívére hallgatott tehát a montreali bajnok, és folytatja a munkát a vasutasnál. Ez pedig garancia arra, hogy továbbra is meghatározó szerepet játszik a magyar bajnokságban a BVSC csapata.

Napokon belül eldőlhet az is, hogy a játékosok is maradnak-e az együttesnél. Nem lenne meglepetés, ha a már távozott Märcz Tamás (Savona) és a távozni készülő Tóth Frank (Bologna) mellett a többiek egytől egyik igent mondanának az újabb zuglói ajánlatra, azaz szinte változatlan összeállításban indulna harcba a csapat a bajnoki cím visszaszerzéséért.

(amler)

Dr. Faragó Tamás a női kapitány

A keddi elnökségi ülés legnagyobb horderej? döntése az volt, hogy az elnökség a szakmai testület által támogatott dr. Faragó Tamást egyhangúlag választotta meg a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi tisztségére.

Mint ismeretes, az eddigi kapitány, dr. Tóth Gyula szerződése június végén lejárt, a helyére kellett új szakembert választani. Dr. Faragó Tamás nagytekintély? szakember, szaktudása sokat segíthet abban, hogy a női póló fellendüljön, és távlati célját, a 2004-es olimpiára való kijutást kiharcolja.

Az elmúlt években a Vasas férficsapatának kispadján ülő trénernek egyébiránt hamar ki kell alakítania egy ütőképes együttest, hiszen jövőre Budapest ad otthon a sportág Európa-bajnokságának, amelyen nemcsak a fiúktól, hanem a lányoktól is érmet vár a közvélemény.

Mi mást kívánhatnánk az olimpiai bajnoknak, mint sikeres munkát.

Az elnökségi ülésen az is eldőlt, hogy támogatják Magyarország nemzetközi sportdiplomatájának, dr. Salamon Ferencnek az újbóli megválasztását a FINA technikai bizottságába. Elfogadták a következő évi versenykiírást, és egyetértettek abban, hogy változtatásra van szükség a bizottságokban, ezért az októberi elnökségi ülésre várják a különböző testületek javaslatait az ellenőri, a játékvezetői és a versenybíró bizottság tisztségviselőire, vezetőire.

Nemzeti Sport, 2000. július 05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK