FONTOS


 

Harmadszor találkozik a BVSC és az FTC
A játékról kell szólnia a döntőnek!


A kedélyek továbbra sem csitulnak a pénteki meccsel kapcsolatosan, de akkor is: hétfőn a harmadik találkozó következik a BVSC-FTC bajnoki pólódöntőben. A három győzelemig tartó párharcban 1-1 az állás, azaz a Szőnyi úti találkozó azt hivatott eldönteni, hogy melyik együttes kerül lépéselőnybe, melyik kerül karnyújtásnyira az aranyéremhez.

A BVSC vagy az FTC?

Ez a kérdés, ez kell, hogy legyen a kérdés!

Mert mindenki reméli, a játékról szól majd a zuglói ütközet, nem pedig vérről, ütésről, botrányról. Mert senki sem szeret ezekkel foglalkozni, legyen az edző vagy újságíró, egyszerű néző vagy vízilabdabarát.

Emberelőny, gól, izgalom, a magyar vízilabdára jellemző csodás játék, passzok, lövések, szerelések - mindenki ezt várja. Persze, persze, Ibolya Tamás sérülését nehéz lenne elfelejteni, aki a helyszínen látta a közel kétméteres óriás szenvedését, biztos, hogy gyötrődik az érzéseivel, mégis... Meccsre megyünk hétfőn.

"Talpra álltunk, a 11-4-es vereség után újra összekaptuk magunkat, és megérdemelten győztük le a BVSC-t. Ez bíztató. Szerintem a pénteki meccs után kiállításdús találkozó várható, szinte biztos, hogy a bírók nem engedik majd a kemény játékot, azaz döntő lehet az emberelőnyök kihasználása. Noha az sem mindegy, mikor kapja a fórt egy csapat. Készülünk becsülettel, megpróbálunk győzni, de továbbra is tartom, ellenfelünk az esélyesebb"" - vélekedett a Ferencváros szakvezetője, Vad Lajos, aki kizárólag a szakmával hajlandó foglalkozni.

Egyébiránt vasárnap délelőtt összeült a zöld-fehérek vezetősége, orvosostul az edzőig bezárólag, és megvitatták, mit tehetnének azért, hogy ne legyen Fradi-ellenes a közhangulat. Mert szerintük az.

"Értsék meg, mi soha nem kezdeményezünk balhét, mi játszunk, erre koncentrálunk. Elviseljük a vereséget is, mint ahogy a Szőnyi úton tettük. Jó lenne, ha az ellenfelünk is így cselekedne. Sok probléma megoldódna ezzel. Ettől függetlenül mi továbbra is magunkkal foglalkozunk, mindent megteszünk azért, hogy elismerjék a munkánkat" - mondta Wiesner Tamás szakosztályvezető. Az FTC orvosa, dr. Rusz Zoltán is szólni akart: "Láttam Ibolya sérülését, amely egyenes, vágott seb volt. Mintha szikével vágták volna, azaz szerintem kizárt, hogy tépték a herezacskóját. Valószínűleg a szuszpenzor széle okozhatta a bajt. Sajnálom a BVSC játékosát, mielőbbi gyógyulást kívánok neki, de el kell hinnie, nem a mi pólósaink okozták a sérülését". Ezt dr. Mikes Csaba, a Vasutas orvosa másképp látja, biztos abban, hogy emberi kéz a ludas a herezacskó szétszakításában (a látleletben, amelyet a MÁV-kórház főorvosa készített, ez áll: szakított, csillag alakú, kb. tíz centi nagyságú seb).

Ennyit a kedélyekről, az egyetértésről...

Gerendás György, a BVSC trénere mindenesre határozottan állítja: ők pólózni fognak, kikérik maguknak még csak a bosszú megemlítését is. "Mi nyerni akarunk, sorozatban ötödször akarunk bajnokok lenni" - magyarázta vasárnap este az edzésről hazafelé menet. "Az első meccsen az FTC nem játszott jól, szerencséje sem volt, a Népligetben aztán fordult a kocka, mi voltunk rosszak, és nekünk nem volt szerencsénk. Ez benne van a játékban, sok minden viszont nincs..." -tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy vaj'h milyen felfogásban vezetnek majd a bírók, így felelt: "Egyfajta póló létezik, egyfajta bíráskodással. Legalább is így kellene... Mindennek megvan a helye, azt aki összetéveszti a pankrációt a vízilabdával, ki kellene zárni".

Ibolya Tamást újra levitték a BVSC edzésére. A pólósnak is jót tett, hogy a társai között lehetett, és fordítva is igaz mindez. A center, ha minden jól megy, hétfőn a mérkőzést is megtekinti a helyszínen.

A mérkőzést.

amler, Nemzeti Sport 2000. június 05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK