FONTOS


 

Ezúttal a Népligetben csatáznak
Gerendás tart a Fraditól


Mindössze egy napot pihenhetett a bajnoki döntő két résztvevője, a BVSC-Brendon és az FTC-Thomas Jeans csapata. A szerdai ütközet után pénteken újra egymásnak feszülnek.

A helyszín ezúttal a Népliget lesz (18.05), ahol alig több mint három héttel ezelőtt, az alapszakaszban békés döntetlenre, 6--6-ra végződött a két együttes találkozója. A Szőnyi úton 11--4-re kiütötte ellenfelét a címvédő, sorozatban az ötödik bajnoki címét megszerezni vágyó Vasutas, s ez biztosan felbőszítette a zöld-fehéreket, úgyhogy a Ligetben minden várható, csak békesség nem.

Hősies, a végletekig kiélezett küzdelem, forró, a Fradit éltető hangulat, siker -- erre készülnek a hazaiak. Persze, ők is tisztában vannak azzal, hogy nem véletlen a BVSC sikerszériája, a sorozatos bajnoki címek, a BL négyes döntőjében való szereplés, mégis... Otthon, a népligeti "gőzfürdőben" nem tudnak másra gondolni, mint a diadalra. Rosszul kezdte a három győzelemig tartó párharcot a Ferencváros, nagyon rosszul, de az elődöntőben, a Honvéd ellen sem volt másképpen. Aztán tessék...

-- Új meccs, nulla-nulláról induló új meccs. Szerdán semmi sem sikerült, rosszul játszottunk, mindeközben balszerencsénk is volt. Ám a szerencse forgandó -- reménykedett Vad Lajos, az FTC fiatal, sikeréhes mestere. -- El kell felejtenünk az első találkozót, előre kell tekintenünk. Többször is mondtam, igazi sportemberek a fiúk, bízom bennük.

Nincs könnyű dolga a zöldek edzőjének, hiszen a rájátszásra bombaformába lendült Kiss Csaba bármenyire szeretett volna már a második mérkőzésen a társai között lenni, nem teheti meg. A hétfői edzésen "szerzett" hasadt sebet hat öltéssel varták össze a kiváló pólós kezén, így pedig nem tud vízbe menni. Óriási veszteség ez a Ferencváros számára, a balkezes válogatott pótlása nem könnyű, bebizonyosodott ez a Szőnyi úton is, ahol -- a jobbkezes Tiba, valamint a balkezes, de még nagyon fiatal, juniorkorú Haufe próbálta helyettesíteni Kisst -- megtehették Märczék, hogy védekezésüket Székely Bulcsú felé tolják el, felkínálva a másik, a "rossz kéz"-oldalt.

A BVSC szakvezetője, Gerendás György leginkább a saját csapatától tartott a szerdai mérkőzés előtt -- mint kiderült, feleslegesen.

-- Most a Fraditól tartok. Biztos vagyok abban, hogy összekapják magukat. A végeredményt nézve valóban könnyen nyertünk, ám a meccs közben nüanszok dönthetnek. Mondjuk, ha négy-háromnál Németh lövése után nem vánszorog be a labda Kósz kapujába... Szerencsénk is vol, bár szerintem a szerencse és a tudás mindig ötvöződik -- elmélkedett Gerendás, aki természetesen bízik a fiaiban, és bízik abban, hogy igaza lesz Wiesner Tamásnak, a Fradi szakosztályvezetőjének. -- A sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy hol lesz az ötödik meccs, azt mondtam, sehol, mert nem lesz rá szükség. Ezt megkontrázva, a sajátjaiban nagyon is bízva a rádióban Török Lászlónak úgy nyilatkozott Wiesner, hogy negyedik találkozó sem lesz. Neki legyen igaza...

Nemzeti Sport, 2000. június 02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK