FONTOS


 

Kavalkád a BVSC utolsó BL-csoportmeccse előtt
Lefújták a bíróküldést


"Feltehetőleg elnézték" -- adott jobb híján magyarázatot Szakadáti László, az Európai Úszóliga (LEN) igazgatóhelyettese arra az ügyre, amely egy napra kissé felbolygatta a BVSC-s köröket. A LEN-től kapott első faxon ugyanis a Bajnokok Ligájában csoportgyőzelemre esélyes vasutasgárda utolsó mérkőzését a Bras, Moliner holland, spanyol bíró kettős dirigálta volna. Ám nemsokára jött egy második értesítés, amelyben a hispán játékvezető helyett immár a hellén Hasszekioglu szerepelt.

"Ő az a görög bíró, akiben bármikor, bármilyen mérkőzésen vakon megbízom, elvégre nagyon érti a dolgát, ráadásul kifogástalan úriember -- kommentálta a történteket Gerendás György, a BVSC-Brendon mestere. -- Most mégis azt mondtam, talán fel kell hívni a LEN-t, nem a személyét kifogásolandó, csak megkérdezni szolidan, nem történt-e félreértés. Elvégre a két továbbjutó helyre matematikailag ugyanúgy odaérhet a velünk egy időben játszó horvát és görög csapat, erre mi a Nizza elleni mérkőzésre kapunk egy görög játékvezetőt és egy horvát delegátust, ami legalábbis fura."

Minthogy a bíróküldést a LEN vízilabda-bizottságának vezetői végzik, a római központban dolgozó Szakadáti csak találgatni tudott. "Szerintem félreértésről lehet szó, ezt nyilván azonnal észrevették az illetékesek is, ugyanis huszonnégy órán belül korrigáltak, és egy német játékvezetőt jelöltek a mérkőzésre. Úgy vélem, szándékosságról szó sem lehet."

A BVSC egyetlen módon maradhat ki a legjobb négy közül, ha veszít a Nizza ellen, míg a Splitska Banka és az Olympiakosz Pireusz döntetlent játszik egymással. Minden más variáció a vasutasok továbblépését jelentené, azaz, kicsi a valószínűsége annak, hogy álmaik beteljesületlenek maradnak. Mindazonáltal láttak ők már karón varjút -- például tavaly, a görög Vuliagmeni elleni mérkőzésen. Amelyet történetesen horvát bíró vezetett.

*

GRATULÁLUNK! A vízilabda OB I 11. fordulójából elhalasztott szerdai BVSC--UTE rangadón Szécsi Zoltán, a vasutasok válogatott kapusa a 75. mérkőzésén szerepelt.

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. március 31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK