FONTOS


 

Hungerit-Carnex-kupa, Szentes
Palermo jegyében


"Délelőtt száznegyven perces szigorú víziedzés, délután egy-egy óra tornatermi erősítés és vízitréning. Nincs mese, meghajtottuk a lányokat". A női pólóválogatott szövetségi kapitánya, Dr. Tóth Gyula vázolta emígyen tanítványai szerdai programját. A csütörtök ehhez képest leányálom, reggel "csak" egy másfél órás edzés vár az érintettekre.

Délután aztán a játéké a főszerep. Elkezdődik ugyanis a szentesi Hungerit-Carnex-kupa, amelyen a mieinken kívül az olaszok, a görögök, a németek, a kazahok és az ausztrálok képviseltetik magukat. A felsorolásból kitűnik, szinte a teljes női élvonal tiszteletét teszi a csongrádi városban, ami nem véletlen. Közeleg a sorsdöntő olimpiai kvalifikációs verseny (április 22-30., Palermo), amelyen mindenki a tudása legjavát akarja nyújtani, a sydneyi részvételt kiharcolni, ehhez pedig elengedhetetlen a jó felkészülés, az esetleges hibák mihamarabbi korrigálása. (A felsoroltak közül egyedül az auszik vannak nyeregben, rendezőként biztos tagjai az ötkarikás játékoknak, de talán fölösleges ecsetelni, miért fontos számukra, hogy már most együtt legyen a csapat.)

Szóval, hazai torna - Palermo jegyében. Épp ezért nincs lazaság, Tóth doktor előretekint: "Nem most kell a legjobban játszani, így nem is az eredmény a legfontosabb. Persze, ha ne adj' Isten kikapunk ezen a tornán, nem mentem fel a lányokat, de tudjuk, áprilisban kell majd csúcsformában lenni. Így most a meccsek előtt, sőt, utána is tarthatok, tartok edzést."

A kapitány fegyelmezett játékot vár övéitől Szentesen, taktikailag csak az alapokat követeli meg tőlük (ám azokat igen precízen), a variációkat, a meglepetést későbbre tartogatja. A hangulat egyébként a fárasztó munka ellenére is kitűnő a hölgyek körében, Tóth szerint mindannyian átérzik a felelőséget, mindenki elszánt, serkenteni sem kell őket, anélkül is pörögnek rendesen.

Az 5-6 millió forintot felemésztő tornát a szentesi Hungerit Rt. és a budapesti székhelyű Carnex Rt. szponzorálja, ezzel is elősegítve a magyar válogatott minél sikeresebb felkészülését.

A csütörtöki program

Ausztrália-Görögország, 15.30. Magyarország-Kazahsztán, 16.45. Németország-Olaszország, 18.15

(amler), Nemzeti Sport 2000. március 30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK