FONTOS


 

Becsejen lesz a Final Four
BVSC: nincs 45 millió


Jóllehet az Európai Úszóliga (LEN) igazgatója, Alessandro Sansa hétfőn finoman felvetette a BVSC vezetőinek, nem akarják-e mégis megpályázni a BL-elődöntő és döntő rendezését, rövid számvetés után Gém Zoltán szakosztályelnök kénytelen volt nemet mondani. Pedig a LEN Becsej városának nem kifejezetten központi fekvése miatt szívesebben hozta volna a végküzdelmeket Budapestre, elvégre a Szegedtől hatvan kilométerre fekvő jugoszláv településen nincs reptér, továbbá két négycsillagos szálloda, ami a minimális követelmény.

E tekintetben fővárosunk "partiképes", ám a LEN további igényei némiképp felverik a rendezés árát. Először is 30 ezer svájci frankot (4,8 millió forintot) kell befizetni, rendezési díjként. Aztán fel kellene állítani a Szőnyi úton két mobil lelátót, továbbá ötven, telefonnal ellátott újságírói asztalt is. Ez még mindig nem volna megrázó, hanem a LEN 200 VIP-vendégének vendégül látása (repülőjegyek, hotel, teljes ellátás) már "húzósabb" tétel, Gém számítása szerint mindent egybevéve 45 millióba kerülne a május 26--27-ei kétnapos pólófesztivál. Ráadásul csupán a jegybevételből lehetne hasznot húzni, minthogy a LEN már eladta az elődöntő és a döntő névszponzorálási jogát az Arenának, mint ahogy a medencekörnyéki reklámtáblákra is rátette a kezét. "Nápolyban kétezer forintért adják a jegyeket, nálunk ennyiért nem jönnének ki annyian, hogy megteljen az uszoda" -- szolgált egy másik adalékkal az edző Gerendás György. Így, bár BVSC vezetői sebtiben tárgyaltak néhány potenciális szponzorral (az Eurosport közvetíti a meccseket, ami vonzó lehet), végül úgy döntöttek, nem kockáztattak.

Azaz bizonyos, hogy a szerbiai, megannyi magyar ajkú által lakott városka ad majd otthont az eseménynek. "A határidőt a becsejiek tartották be egyedül, tavaly is ők rendezték volna az eseményt, csakhát, ugye, közbejött a háború. Ráadásul idén is garanciát vállaltak az összes költség kifizetésére, azaz igazán megérdemlik, hogy náluk legyen a küzdelmek hajrája" -- összegzett a LEN igazgató-helyettese, Szakadáti László.

Rómában dolgozó honfitársunk azt is elárulta, hogy idén is pénzdíjas a viadal, azaz a BVSC így, idegenbe kirándulva biztosan keres a bolton. A BL-győztes négymillió forintnak megfelelő svájci frankot kap, de a másodiknak is jut 2,4, a harmadiknak 1,6 millió, a negyediknek pedig 900 ezer forint.

Nemzeti Sport, 2000. március 28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK