FONTOS


 

Női felkészülési torna, Spanyolország
A játék a fontos


Spanyolország-Magyarország 5-7 (1-2, 1-2, 1-1, 2-2)

A magyar gólszerzők: Stieber 4, Tóth N. 2, Drávucz 1

Ausztrália-Magyarország 9-6 (0-0, 2-0, 1-1, 6-5)

A magyar gólszerzők: Stieber 4, Szremkó, Rédei 1-1

A spanyolországi felkészülési tornán a magyar női válogatott két nap után egy győzelmet és egy vereséget tudhat maga mögött. A péntek esti nyitótalálkozón a házigazda spanyolokkal találkoztak a mieink, akikkel az egy hónap múlva esedékes palermói olimpiai selejtezőn is meg kell majd küzdenie dr. Tóth Gyula együttesének.

A szövetségi kapitány az első találkozóval kapcsolatban elmondta, csapata a kiadós edzés után fáradtan, szétszórtan játszott, de ennek ellenére jobbnak bizonyult a hazai pálya előnyét élvező riválisnál. Különösen Stieber Mercédesz remekelt - a második találkozóhoz hasonlóan -, négy gólt lőtt.

A szombati mérkőzésen a világ élvonalába tartozó ausztrálok következtek - vele pedig egy 9-6-os vereség. Válogatottunk az első három negyedben rengeteg ziccert hagyott ki, igaz, a mieink sérülés, illetve betegség miatt nélkülözték két kezdőjátékosukat (Sipos Editet, valamint Tóth Gabriellát), és a végére elfáradtak. A vasárnapi zárófordulóban válogatottunk Görögországgal találkozik.

- Le kell őket győznünk! Persze ettől függetlenül tartom, hogy most még nem az eredmény, hanem a játék a fontos - mondta a kapitány.

További eredmény a tornáról: Ausztrália-Görögország 7-3, Görögország-Spanyolország 7-2. A torna állása: 1. Ausztrália 4 pont, 2. Görögország és Magyarország 2-2, 4. Spanyolország 0

Nemzeti Sport, 2000. március 26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK