FONTOS


 

Férfi BL: az eredmény a fontos, nem a szépség
Egy kis harapnivaló


Épp egy keszeg szákba tételével küzdött Gerendás György, midőn megzavartuk szigetszentmiklósi magányában. "Nem jelentős, inkább a két napja fogott öt pontyra vagyok büszke" - értékelt a BVSC-Brendon mestere, a stégről bejőve.

Ha vasárnap ponty helyett pontot akasztana csapatával, az volna az igazán nagy zsákmány. Egy már elég lenne az üdvözüléshez, kettővel meg egyenesen a mennyekbe roboghatnának a vasutasok - a siker a csoportelsőséget jelenthetné. Elvben a vereséggel sem esnek ki a négyes döntőért folytatott küzdelemből, de ha a két "olimpiai" gárda szombati, nizzai ütközetéből nem az Olympique Nice, hanem az esélyesebb Olympiakosz Pireusz kerül ki győztesen, úgy már nem csak a BVSC-n múlna a továbbjutás a 6. fordulóban. Merthogy akkor a görögök Splitbe látogatnak, ahol meglehet, a döntetlen is elég nekik ahhoz, hogy a magyar bajnok elé vágjanak - a horvátoknak még csak szemrehányást sem lehetne tenni, elvégre a zárómeccs számukra abszolút tétnélküli lenne. Lenne - ha az 5. körben horvát és görög siker születne. Mérget egyikre sem lehet venni, mi a másodikra nem is kívánunk.

Gerendás ugyanakkor nem ígéri, hogy pólósai mérgezett egerekként fognak száguldozni. "Megfontoltan kell játszanunk, akárcsak Splitben. Épp ezért elöljáróban amondó vagyok, nem lesz látványos mérkőzés, ugyanolyan taktikai csatát szeretnénk vívni, mint kint. Lehet, hogy furán hangzik, de a remek képességű együttes ellen életveszélyes igazán jól vízilabdázni, mert a horvátok is képesek fantasztikus teljesítményre, azaz nem származna előnyünk az adok-kapokból." Gerendás példát is említett: két éve káprázatos csatát vívtak a Becsejjel, lőtték az akciógólokat, de olyannyira belefeledkeztek a meccsbe, hogy kapták is - sőt, kikaptak 14-13-ra.

Akkor már inkább az "undok" spliti 6-6. Esetleg 5-4, vagy valami efféle. "Egy biztos, azt érzem a fiúkon, hogy mindenki meg akarja verni a Splitet - jött tűzbe Gerendás. - A görögök ellen néhányan tán túlzottan is magabiztosak voltak, most szó sincs ilyesmiről. És ami még fontos, erre az évre forrott ki annyira a csapat, hogy ha nem megy jól a játék, akkor is elér vele valamiféle eredményt."

A vasárnapi ütközet egyik várható főszereplője, Szécsi Zoltán tovább ment ennél. "Ha jól játszunk, biztosan nyerünk - jelentette ki a kapus. - Elsőként akarunk továbbjutni, épp ezért mindenki fel fog pörögni. Én legalábbis azt érzékelem, hogy az egész csapat harapós kedvében van."

Harapnivaló pedig akad, elvégre ne feledjük, a Splitska Banka a BL címvédője. A BVSC amúgy az ezt megelőző három évben rendre összeakadt az előző évi kupagyőztessel, de míg '97-ban és '98-ben veszített ellene, addig '99-ben fantasztikus derbin legyűrte a nagy esélyest - akkor éppen a Posillipo Napolit. Folytatni kellene a sorozatot.

És persze az idei veretlenségit is.

(csurka g.)

A Kék-csoport állása: 1. Splitska Banka 7 pont (38-26), 2. BVSC 5 (26-25), 3. Pireusz 4 (33-30), 4. Nice 0 (26-42).

A Piros-csoport programja: Becsej (jugoszláv)-Spandau 04 (német), Mladost Zagreb (horvát)-Lukoil Volgográd (orosz). Az állás: 1. Becsej 7, 2. Mladost 4, 3. Spandau 3, 4. Volgográd 2.

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, ha az döntetlen, akkor az összgólkülönbség.

Férfi BL, Kék-csoport, 5. forduló

BVSC-Brendon-Splitska Banka (horvát)

Vasárnap, 16.35 (m2)

Szőnyi út

* * *

Szombaton rendezik a KEK és a LEN-kupa döntőinek első mérkőzéseit. Firenzében a hazai, Pescarában a vendégcsapat révén van magyar érdekeltség Fodor Rajmund, illetve dr. Molnár Tamás révén. A program. KEK: Florentia (olasz)-Dinamo Moszkva (orosz), Firenze, 17.30. LEN-kupa: Conad-Pescara (olasz)-Jug Dubrovnik (horvát), Pescara, 20.

Nemzeti Sport, 2000. március 25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK