FONTOS


 

Bajnoki rajt: Egerben a hideg miatt elmarad a meccs
Tavaszi szél vizet fagyaszt


A csapatsportok között utolsóként a vízipólósok is elkezdik a tavaszi idényt -- ám hiába "bekkeltek" mostanáig, az első forduló programja nem teljes. Egerben ugyanis még csak építik a Makovecz Imre tervezte csodauszodát, sátruk viszont nincs a házigazdáknak, azaz az Isten szabad ege alatt kellene játszaniuk az újpestiekkel. Kellene, mert inkább elhalasztották az összecsapást: három-négy fokban a pólósok megfázása garantált, a sapkák átnedvesednek, azaz a bevetésre várók feje akkor is "fagyásnak" indulna, ha kivételesen nem a kispadon ülnének, hanem a köteleken túl, a vízben gubbasztanának.

Ennyit az egészségügyben oly sokat emlegetett -- ám annál kevésbé alkalmazott -- megelőzésről.

Az előttünk álló kilenc forduló szintén a megelőzés jegyében zajlik: az a nagy kérdés, hogy ki kit előz meg a tabellán. Jelen pillanatban úgy tűnik, két "bolyt" érdemes figyelni. Az alapszakasz-győzelemért gyaníthatóan a két tavalyi finalista, a BVSC és a Fradi vív késhegyre menő csatát, míg a rájátszást jelentő másik két helyért egy trió csatázik. A Vasas előnye ugyan jelentősnek tetszik a Honvéddal és az Újpesttel szemben, ám a követési távolság rögvest megfeleződhet, ha a nyitókör rangadóján a Honvéd otthonában legyűri a Faragó-gárdát. Egy biztos, Tóth Imrééknek annyi előnyük van a fő riválisokkal szemben, hogy -- a BVSC-t leszámítva -- mindegyiküket a Kőér utcában fogadják.

Jósolni nem egyszerű, hiszen az élgárdák formája enyhén szólva kiszámíthatatlan. A BVSC még úgy-ahogy kilóg közülük, azaz, amikor nagyon rossz, még akkor is versenyképes valamelyest, elvégre október óta 23 hazai és nemzetközi tétmérkőzéséből mindössze egyet veszített el. Mindazonáltal nem jobb annyival a többieknél, hogy azok ne kaphatnák el. A Fradinak egyszer már sikerült (pontosabban: csak a zöldeknek sikerült), a népligetieknél azonban túl sok minden múlik Kósz Zoltánon. Válogatottunk kapusa többnyire kimagaslót nyújt, gyengébb napjain azonban rendre bukott a csapat ('99-ben a Vasas elleni idényzárón, aztán idén a BVSC elleni kupaelődöntőben).

Az angyalföldiek, az újpestiek és a honvédosok még rapszódikusabbak -- edzőiknek az olykor csalfa, vak remény jut csupán a meccsnapokon: hátha ma jók lesznek a fiúk. Épp ezért a vidéki gárdák otthonában sem mehetnek biztosra, különösen az egriek lehetnek veszélyesek a fővárosi elitre -- ámbátor az továbbra is az álmok kategóriája, hogy Kelet-Magyarország legjobbjai bekerüljenek az elődöntőbe.

Sajnos, ez még akkor is az volna, ha valamelyest melegebb lenne odakünn.

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. március 18.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK