FONTOS


 

Női BEK, Athén
Munkában a szentesi "mókusőrs"


Hétfőn délelőtt Budapesten még egy utolsó edzést tartott dr. Tóth Gyula mesteredző az athéni női vízilabda BEK-re utazó Hungerit-Carnex Szentesi VK válogatott játékosainak. Eközben Szentesről a polgármesteri hivatal mikrobuszával Sóti Lajos technikai vezető három ifjúsági korú játékossal a Ferihegyi repülőtér felé vette az irányt. Délután egy órakor találkozott a két csoport a repülőtéren, ahol gyors névsorolvasás következett: Sós Ildikó, Tóth Gabriella, Drávucz Rita, Sipos Edit, Kisteleki Dóra Győri Eszter, Pengő Ágnes, Vér Adrienn, Molnár Anett, Waszlavszki Krisztina, Dancsa Katalin, Tóth Andrea és Valkay Ágnes. Azaz: együtt volt a csapat!

Indulhatott az Olympic Airways Boeingje a pesti tavaszból -- a görög télbe. Elvégre az Akropolisz tövében viharos erejű szél "üdvözölte" a mieinket. Később a tengerparti szállodasoron fekvő Palace Hotelben meleg fogadtatás, valamivel hűvösebb szobák, tengerre néző ablakok jutottak osztályrészül. Este fél nyolctól Tóth doktor a glyfadai nyitott uszodában egyórás edzést vezényelt az általa "mókusőrsnek" becézett gárdának, a jókedvű társaság pedig -- dacolva a csöppet sem mediterrán idővel -- lemosta az út porát, és persze, gyakorolt is egy jót. Kiadós vacsora és nyugodt éjszaka után bőséges reggeli, majd újabb edzés várt a lányokra kedden délelőtt -- utóbbi immár a BEK hivatalos helyszínén, az athéni Kolokynthosz-uszodában.

Itt lép fel Európa nyolc legjobbja: a szentesiek csoportjában a címvédő Szkif Moszkva, a holland Gouda és a spanyol Mediterrani szerepel, míg a gyengébbnek tűnő B-ben az orosz Uralocska, az olasz Catania, a német Hochenlinburg és a házigazda Glyfada mérkőzik az első két továbbjutó helyért.

A szentesiek szerdán, magyar idő szerint este fél kilenctől játsszák az első csoportmérkőzésüket, amelynek esélyeiről dr. Tóth Gyula ekképp vélekedett: "Ideális környezetben lakunk, ellátásunk kifogástalan, kettővel többet edzhettünk a tervezettnél, azaz optimista vagyok. A spanyol válogatottat jelentő Mediterranit ugyanis mindenképpen le kell győznünk a Sós -- Tóth G., Sipos, Drávucz, Kisteleki, Dancsa, Valkay Á. kezdőcsapattal. Egyébként úgy tűnik, végre magasan kvalifikált játékvezetők fújnak a BEK-en, így talán majd velük sem lesz gondunk..."

Révész János, Nemzeti Sport 2000. március 8.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK