FONTOS


 

Szicíliáig eljutottak, most már Sydneybe kéne menni
Jól megy a lányoknak


Akárcsak a férfiak, a női válogatottak is edzőtáboroztak -- igaz, nem a Hajós Alfréd uszoda sátorteteje, hanem Szicília kék ege alatt. A lányok, sajnos, még nem az olimpiára, hanem a kvalifikációs tornára készülnek, amely április végén épp az olasz szigeten esedékes.

"Nagyon hasznos volt az összetartás, naponta két edzőmeccset vívhattunk az olasz bajnok Catania gárdájával -- értékelte a délen történteket dr. Tóth Gyula szövetségi kapitány. -- Különféle taktikai variációkat gyakoroltunk, s mondhatom, nincs okom a panaszra: a második nap délelőttjét leszámítva, amikor kijött a hosszú utazás fáradtsága, mindig mi nyertünk. Természetesen még nem tökéletes a játék, a selejtezőig számos hibát kell megszüntetnünk, de úgy vélem, mindenképpen van esélyünk arra, hogy ott legyünk Sydneyben."

Tóth doktor egyébként amondó, két hónapja, egy németországi viadalon úgy muzsikált csapata, hogy ha történetesen akkor lett volna a mindent eldöntő verseny, simán kiharcolják a részvételt. "Igaz, a téli meccsek előtt elég sok időt tölthettünk együtt, ezért is ment olyan jól a csapatnak -- vélekedett Tóth. -- Remélem, a palermói selejtezőt megelőző néhány hét alatt ismét megfelelő szintre tudjuk hozni a lányokat. Azt mindenesetre külön köszönjük a szövetség vezetőinek, hogy ezt a mostani, terven felüli szicíliai utat lehetővé tették."

A kapitány egyébiránt elárulta, a két minibussz fedélzetén relatíve kényelmesen telt el a többezer kilométer, a hatóságokkal is csupán egyszer gyűlt meg a bajuk. Jellemző módon akkor, amikor az egész tortúra kilencvenöt százalékán túlvoltak: hazafelé, Veszprém határában "fényképezkedtek" tízezer forintért...

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. március 3.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK