FONTOS


 

Az UTE megmentője nem fedi fel a kilétét
Állják a vízdíjat!


"Azért akkor sem szűnnénk meg. Legfeljebb, mint minden rendes fürdővendég, jegyet vásárolnánk, bemennénk a nagyközönségnek fenntartott pályák egyikére és ott tartanánk az úszóedzéseket" -- vázolta az egyik lehetséges megoldást még az Eger elleni kupameccs előtt Godova Gábor, az UTE-Taxi 2000 vezetőedzője. Igaz, ami igaz, két hete úgy festett, végveszélybe került minden idők legeredményesebb magyar klubcsapata. A huszonhatszoros bajnok, BEK-győztes együttes több mint hétmillió forinttal tartozott a Nemzeti Sportuszodának, amelynek vezetője, Jászberényi Miklós kénytelen-kelletlen közölte, ha az UTE vezetői február 15-ig nem írják alá az adósság rendezéséről szóló megállapodást, a lilák nem pólózhatnak az NSU-hoz tartozó létesítményekben.

A határidő kedden járt le -- ám hála egy, a múlt héten feltűnt mecénásnak, az újpesti vízilabdázók továbbra is lejárhatnak a Hajósba.

-- Bár én öreg, sokat látott ember vagyok, azaz biztosra már rég nem veszek semmit, úgy néz ki, megmenekültünk, és március elsején aláírjuk a szerződéseket -- sóhajtott fel Kis József, a pólószakosztály igazgatója. -- Annak mindenesetre külön örülök, hogy mi nem állami pénzből fedezzük a költségeinket, azaz az etika sem sérül, ami a mai világban hovatovább kivételes esemény.

Arra a kérdésre, hogy ki áldozza a pénzét az újpestiekre, Kis közölte: az illető szeretné titokban tartani a kilétét. Annyit azért elárult róla az igazgató, hogy "állja a felnőttgárda uszodabérleti költségeit, emellett pedig kizárólag az utánpótlást kívánja támogatni." A "tőkebevonás" ugyanakkor nem érinti az UTE jelenlegi főszponzorával kötött megállapodást, vagy ahogy Kis fogalmazott: "a csapat továbbra is taxival száguldhat." Az persze csak a hétvégén derül ki, versenyre tud-e kelni a vasúttal -- elvégre a kupa negyeddöntőjében a BVSC-Brendonnal mérkőzik.

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. február 16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK