FONTOS


 

BVSC--UTE és Honvéd--FTC a sláger
Rangadók a kupában


A Magyar Vízilabda-szövetségben hétfőn elkészítették a Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását. A ceremónián a Szeged és a MAFC révén két másodosztályú együttes is érdekelve volt, és ha csak a továbbjutási esélyeket vesszük figyelembe, az előző évadban még OB I-es csongrádiak lehetnek az elégedettebbek. A nem is olyan régen még LEN-kupadöntőt játszó szegediek az ELTE-BEAC csapatával szemben próbálhatják kivívni az elődöntőbe kerülést, amihez pesze Fekete Szilveszter tanítványainak is lesz egy-két szavuk. A Szolnokot bravúrral kiütő MAFC-nak ezúttal nagyobb falat jutott, a Vasassal szemben "csupán" a tisztes helytállás lehet a célja.

Fortuna jóvoltából két óriási rangadónak is szemtanúi lehetnek a póló szerelmesei. A BVSC--UTE és a Honvéd-FTC összecsapások (az utóbbi két klub vívta a tavalyi kupadöntőt) igazi csemegét ígérnek.

Az esélyekről így vélekedtek a négy klub vezetőedzői.

Kovács István (Honvéd): -- Lehetett volna könnyebb is. Igen dolgos, nehéz napok elé nézünk. Három fontos, tétmérkőzés vár ránk, hiszen a két Fradi-meccs után a Firenze elleni KEK-elődöntő következik. A Magyar Kupában sok minden eldőlhet az első meccsen, a Kőér utcai otthonunkban, reméljük, sikerül megfelelő előnyt kiharcolnunk. Egyenlőek az esélyek, ám mint mindenki, mi is feltétlenül tovább akarunk lépni.

Vad Lajos (FTC): -- Ez a Magyar Kupa varázsa. Bárkit kaphatsz, lehet nehezebb vagy könnyebb ellenfeled is. Talán mondanom sem kell, nagyszerű csapatnak tartjuk a Honvédot, de ettől függetlenül csak a továbbjutást tartjuk elfogadható eredménynek. A bajnoki mérkőzésünket, ahol biztosan győztünk ellene, már elfelejtettük, hiszen a kupa az más. A Honvéd játékban van, menetel a KEK-ben, úgyhogy nehéz csatákra számítok.

Gerendás György (BVSC): -- Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de azért drukkoltam, hogy jó csapat kerüljön az utunkba. Nagyon fontos számunkra a Bajnokok Ligája, semmiféleképpen sem lett volna jó, ha -- és itt nem lebecsülni akarom a MAFC-ot, a Szegedet és a BEAC-ot sem -- a nemzetközi összecsapások előtt könnyebb ellenféllel játszunk. A lilákkal szemben is esélyesebbek vagyunk, de számolni kell velük. Az UTE fiatal, jól felkészített együttes, amely bárkinek problémát tud okozni.

Magyar Kupa, negyeddöntő: BVSC-Brendon--UTE-Taxi 2000, Honvéd-Domino--FTC-Thomas Jeans, ELTE-BEAC-Intruder--Szegedi VE, Vasas-Plaket--MAFC.

Az első mérkőzéseket február 19-én játsszák, a visszavágókat február 21-én (UTE--BVSC), 23-án (FTC--Honvéd, MAFC--Vasas) és 26-án (Szeged--BEAC) rendezik.

(amler), Nemzeti Sport 2000. február 15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK