FONTOS


 

Szentesi Hungerit-Carnex-kupa: szentesített megállapodás
Indul a hegy Mohamedhez


A Magyar József vezérigazgató vezette Hungerit Rt., a kilencszeres magyar bajnok szentesi csapat egyik névadó szponzora immár válogatott szinten is a sportág patrónusa lett. Az alföldi baromfifeldolgozó cég vezetője és dr. Martin György, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke ugyanis a napokban megállapodott, hogy a március 29. és április 2. között esedékes nemzetközi tornát a szentesi vállalkozás támogatja. Az olimpiai kvalifikációs viadalra készülő magyar női válogatott ellenfelei a világ- és Európa-bajnok olasz, a Világkupa-második ausztrál, valamint a görög, a kazah és a német hölgyek lesznek a Hungerit-Carnex-kupán.

"Idén lesz tízéves a Hungerit, többek között ezért is sikerült meggyőzni a vezérigazgató urat a szövetség vezetőivel karöltve - közölte dr. Tóth Gyula, a női válogatott szövetségi kapitánya. - Azt hiszem, Szentes városa is megérdemel egy ilyen jeles eseményt, hiszen sokat áldoz a sportágra, amely minden szinten szállítja az eredményeket."

A kapitány a jövő héten edzőtáborba indul - két hétszemélyes kocsi fedélzetén - a szakmai stábbal, és nyolc játékossal egyetemben. Szicíliáig autóznak, ahol a szigeten légióskodó négy válogatott, valamint a Nápolyban élő Valkay Erzsébet csatlakozik hozzájuk, így komplett csapat gyakorolhat az olasz bajnok Cataniával. "Egyszerűbb odagurulni. Haza is lehetne reptetni a kint játszókat, de akkor megfelelő edzőpartnerről is gondoskodni kellene. Szicíliában minden együtt van" - indokolta Tóth, hogy miért megy voltaképpen a hegy Mohamedhez.

csurka g., révész, Nemzeti Sport 2000. február 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK