FONTOS


 

Senki sem pályázott a rendezésre
Addig taktikáztak, míg lejárt a határidő


A Bajnokok Ligája négyes döntőjének rendezési jogáért hétfőn éjfélig lehetett pályázni. Annak ellenére, hogy korábban elterjedt, Óbecse és Zágráb egyaránt pályázik, az Európai Úszóliga (LEN) római irodájába egyetlen pályamű sem érkezett. Mindezt Szakadáti László, a szervezet igazgatóhelyettese is megerősítette: -- Hivatalosan senki sem jelentkezett, gyanítom, az érdekeltek taktikáznak, mert az valóban kellemetlen lehet, ha a város pályázik, ám a város csapata nincs ott a négyes döntőben. Nincs más hátra, ki kell tolni a pályázati határidőt -- mondta Szakadáti.

Korábban arról is szó volt, hogy a BVSC is "benevez" a rendezésre. Gém Zoltán, a BL Kék csoportjában érdekelt BVSC-Brendon szakosztályvezetője elmondta, nem vetették el a tervet.

-- Az, hogy az első fordulóban szombaton a francia Nice otthonában nyertünk, nagy lökést adhat a csapatnak, még több esélyünk van arra, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé-- vélekedett Gém. -- A rendezés nem lenne olcsó mulatság, ám ha sikerül megfelelő támogatókat találnunk, akkor mi is jelentkezünk. Persze a legfontosabb az, hogy a csapat kvalifikálja magát a végső összecsapásokra.

Ebben egyetérthetünk...

A KEK-negyeddöntő legrangosabb találkozóját Barcelonában vívták, ahol a helyi CN Barcelona 7--5-re kikapott az orosz Dinamo Moszkvától. Sokak szerint immár az orosz együttes a KEK-trófea első számú várományosa. A találkozón Császár György volt az egyik játékvezető. "Valóban remek csapat a Dinamo, elég ha csak azt mondom, a válogatott Jerisov, Makszimov, Garbuzov, Jevsztignyejev és Csomakidze is ott játszik. Ha a Honvéd továbblép és a Dinamot kapja, egyáltalán nem lesz könnyű dolga." -- összegzett Császár.

LEN-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Canottieri Napoli (olasz)--Barcelonetta (spanyol) 7--9. Góllövőlista. Bajnokok Ligája. 16 gólos: Scherwitis (Spandau 04, német). 14: Noerbeck, Wiessinger (Spandau 04), Sapics (Naftagas-Becsej, jugoszláv). 10: Vasovics (Naftagas-Becsej). KEK. 11: Jerisov (Dinamo Moszkva, orosz). 10: Sottani (Florentia, olasz). 9: Péter (Honvéd-Domino, Pérez (CN Barcelona, spanyol). 8: Bárány (Honvéd-Domino), R. Calcaterra (Florentia), Krsztics (Partizan Beograd, jugoszláv). LEN-kupa. 16: Boskovics , dr. Molnár T. (mindketten Jug Dubrovnik, horvát), Kovács R., Csányi (mindketten UVMK-Bau System Eger), Binder (Canottieri Napoli, olasz). 12: Hinics (Primorje Rijeka, horvát)

(sal), Nemzeti Sport 2000. február 1.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK