FONTOS


 

A balkezes pólós olaszországi gólcsúcsa
Kiss Gergely terve: elégtételt venni az Újpestért


Mindketten teszik a dolgukat. Nápolyban szorgoskodnak, s napjaik nagy része az uszodában telik el. Valkay Anna egyre több olasz embert hódít meg az általa kitalált és oktatott víziaerobikkal, míg férjura, Kiss Gergely a Canottieri Napoli magyar válogatott pólósa a góljaival, és a jó játékával próbálja húzni csapata szekerét. Alig több mint három hónapja házasok.

-- Jól megvagyunk -- kezdte Kiss Gergely, az Európa-bajnok és Világkupa-győztes játékos. -- Szerencsére Anna is egyre sikeresebb, úszást és vízigimnasztikát tanít, az utóbbira nagyon vevő a nép. Nyugodtan mondhatom, kiváló a házasélet, nincs semmi panaszom.

+ A hírek szerint a játékán is meglátszik mindez. A legutóbbi olasz bajnoki fordulóban lőtt hat gólja nem kis teljesítmény.

-- A lényeg az, hogy végre győzött a csapat. Nagyon erős a bajnokság, hét-nyolc erős együttes van a mezőnyben, amelyek közül szinte bármelyik befuthat a dobogós helyekre. A Catania volt legutóbb az ellenfél, szerencsére ezen a meccsen nem volt vita, a 12--6-os végeredmény mindent elárul.

+ A hat gól azért mégiscsak hat gól. Mennyi az egyéni csúcsa?

-- Itt, Olaszországban, még nem szereztem ennél többet. Otthon, a Tungsramban egyszer hétig jutottam. A Posillipóban egy BL-meccsen a Barcelona ellen szintén hatszor voltam eredményes. Mindenesetre jó passzban vagyok, nemrégiben sikerrel jutottam túl két szigorlaton, és egy sima vizsgámon is a szegedi egyetemen, úgyhogy minden rendben van körülöttem.

+ Ha már szóba került a másik nápolyi csapat: mi a különbség a Canottieri és a Posillipo között?

-- Érdekes a két klub története. Sokáig a Canottieri volt a sikeresebb, ám a kilencvenes években előzött a mostanság csak "nagy Nápolynak" hívott együttes. A körülmények nagyjából hasonlóak, a tengerparton mindkettőnek saját bázisa van uszodával, erősítőtermekkel, edzőteremmel. A különbség az anyagikban, a költségvetésben, és ezáltal a játékosállományban van. A Posillipo jóval több pénzből gazdálkodik, így erősebb is. De nem bántam meg, hogy ide igazoltam.

+ Pedig egy ideig a Posillipóba is visszavárták

-- Valóban, ám végül a Canottieriben kötöttem ki. Jobb így. A vezetőink nem tűznek ki irreális célokat, nincs stressz, nincs a feltétlen győzni akarás, noha természetesen mindig a sikerért megyünk a vízbe. A várva várt olimpiára sokkal nyugodtabban készülhetek.

+ Mennyit segít az, hogy Binder Szabolcs személyében egy honfitárssal, mi több, egy újpesti játszótárssal van együtt a csapatban?

-- Sokat! Ráadásul Szabolcs igen jól teljesít, védő létére szépen lövi a gólokat. A jövő héten az Estiartéval felálló Barcelonettával csatázunk a LEN-kupa negyeddöntőjében. A tavalyi edzőnktől, Godova Gábortól kapjuk majd az információkat, hiszen a spanyolok a lilákat győzték le a csoportmeccsek során. Binder és én megpróbálunk elégtételt venni az Újpestért...

Nemzeti Sport, 2000. január 20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK