FONTOS


 

Fél év alatt két országban is bajnok lett
Los Angeles-i Császár


Ifjabb Császár György - az édesapja nemzetközi pólóbíró - másfél éve elment és "magával vitte" a titkot. Akkor ugyanis tudni vélték a jól értesültek, azért távozott Amerikába, mert nem bírta megemészteni, hogy nem kap helyet az azóta Európa-bajnok és Világkupa-győztes együttesben.

- Kétségtelenül az, hogy kimaradtam a válogatott keretből, megkönnyítette a döntésemet - mondja ifjabb Császár György. - Nem esett jól, de akkor már amúgy is vívódtam, hogy mit tegyek. Maradjak itthon, játsszak továbbra is a BVSC-ben, vagy menjek ki a tengerentúlra, ahol egyetemre járhatok és olyan diplomát szerezhetek, amely felér egy életbiztosítással. Hónapokig gondolkodtam, végül meghoztam a döntést. Nem volt könnyű az elválás, a BVSC addig a mindent jelentette számomra.

+ És mit kapott helyette?

- Jól kezdődött, ugyebár júniusban magyar bajnok lettem a BVSC-vel, decemberben pedig - a dél-kaliforniai egyetemre járok - megnyertük az egyetemi bajnokságot.

+ A BVSC ellen hogy zárna a kinti csapata?

- A BVSC-től biztos kikapnánk öt góllal, de a jelenlegi Újpest ellen komoly esélyeink lennének. Szerintem úgy az ötödik hely környékén végeznénk a magyar bajnokságban. Most biztos azt gondolja magában, hogy könnyű mondani, de higgye el, az amerikai egyetemi pólóbajnokság sokkal erősebb annál, mint ahogy azt itthon sokan gondolják.

+ Hol lakik? Los Angeles nagy város...

- Egy apartmant bérlünk két egyetemi társammal.

+ Ők amerikaiak?

- Egy szlovák és egy jugoszláv fiúról van szó, tagjai az egyetemi csapatnak.

+ Remélem, nem veszi tolakodásnak, de hogy áll az amerikai lányokkal?

- Köszönöm, megvagyok velük. Az amerikai lányok imádják az európai fiúkat, főleg a kiejtésük miatt. Tetszik nekik az akcentusunk.

+ Az öné is?

- "Megadom magam", igen, van egy amerikai barátnőm.

+ Egyre inkább az az érzésem, nem bánta meg, hogy a tengerentúlra költözött.

- Másfél év után korai lenne megítélni a döntésemet, egyelőre úgy néz ki, valóban jó döntést hoztam. Nem tagadom, tetszik az itteni életstílus, logikus rendszer szerint élnek.

+ Mikor végez?

- Még két év.

+ És azután?

- Hazajövök. Ha minden jól megy, közgazdászként.

+ Öltöny, mobiltelefon, aktatáska...

- És póló. Itthon is játszani akarok. Huszonöt éves leszek a diplomaosztáskor. Nem kor.

(sal), Nemzeti Sport 2000. január 5.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK