FONTOS


 

LEN-kupa, selejtező, G-csoport
Csodák pedig nincsenek

Mladost Zagreb 10

Kontavill-Szentesi VK 5

(2-0, 4-2, 2-0, 2-3)

Athén, Olimpiai uszoda, 200 néző. V: Fernandez (spanyol) Koryzna (lengyel)

SZENTES: Horváth - Berki 1, Csörgő, KISS 2, Zentai 1, Zsarkó, KÉRI 1. Cs:

Somogyi, Szabics, Magyar, Hyc T., Szabó, Szénászky. Edző: Fülöp Tibor

A Mladost góldobói: Baracs 3, Bukics 2, Varga Zs. 2, Kobescsak, Komadina, Vrbicsics

Gól - emberelőnyből: 7/5 (1/1, 2/1, 2/1, 2/2), ill. 6/0 (3/0, 1/0, 0/0, 2/0)

A másik mérkőzésen: Vuliagmeni (görög)-Pescara (olasz) 8.-5 (4-1, 0-1, 1-2, 3-1)

"Sok szerencsét!" - búcsúzott szerdán a frankfurti repülőtéren a magyar sportdiplomata, Salamon Ferenc, a Kontavill Szentesi VK férfi pólósaitól, hiszen ő a barcelonai, míg a szentesiek az athéni járattal folytatták tovább az útjukat. Csakhogy Fortuna asszony messze elkerülte a LEN-kupa első csoportmérkőzésén a Kurca-partiakat, akik Zsarkó és Zentai révén a kapufát forgácsolták az első negyedben, míg a túloldalon Vrbicsics előnyből szerzett gólt a horvátoknak. A magyar Horváth is tudtukra adta az olimpiai bajnok Varga Zsoltéknak, hogy ő is a medencében van, ám a több válogatottal felálló zágrábiak is viszonozták a bemutatkozást már az első negyedben (2-0). A második hét percben Szénászky is tesztelte a kapufa keménységét, sajnos, a Mladost pólósai ugyanezt tették a magyar kapu hálójának szakítószilárdságával. (5-0). A 10. percben Kéri lapos lövése törte meg végre a hosszú magyar gólcsendet, majd Kiss lóbált hosszan s szerzett nagy gólt, de Komadinának sem kellett több, előnyből vágta be a hatodik horvát találatot.

A második félidőben a 6-2-es vezetés tudatában a zágrábiak nem erőltették meg túlzottan magukat, a harmadik negyedben ennek ellenére is növelték az előnyüket. Az utolsó hét perc Berki góljával indult, majd Kobescsak és Varga Zsolt második góljára Zentai és Kiss válaszolt. Így a szentesiek, ha a háborút nem is nyerték meg a horvátok ellen, de az utolsó, hét percre szorítkozó csatában diadalmaskodtak.

Fülöp Tibor: - Csodák pedig nincsenek, a világ egyik legjobb klubcsapata ellen a mi dicsőségünk csak a tisztes helytállásban merült ki.

(rénos), A színes Sport 2000.11.25.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK