FONTOS


 

A szentesiek egyelőre nem tiltatják le Komlósi játékjogát
Egyenlítés előtt a Fradi

A vasárnapi békekötést követően a "belvizekről" klubköziekre hajózott az FTC-Thomas Jeans vezetősége: a játékosokkal történt kiegyezést követően a szakosztály irányítói tartozásaikat és követeléseiket igyekeznek rendezni. Hétfőn mindjárt megpróbálták egy kalap alá véve egyensúlyba hozni a két oldal szaldóját, Wiesner Tamás szakosztályvezető Gyarmati Dezső társaságában ezért kereste fel a szövetség elnökét a Margitszigeten.


Harci jelent a legutóbbi Fradi-Vasas mérkőzésről. Talán most már könnyebb lesz az élet a fehér sapkák alatt

A ferencvárosiak "évezredes" ügyük kapcsán szerettek volna némi pénzmagot kisajtolni dr. Martin Györgyből, minthogy egy 1998-as átigazolás miatt a zöldek szeretnék "úgy tudni", hogy az MVLSZ tartozik nekik másfél millió forinttal. Két éve az UTE hazacsábította Kiss Gergelyt a Posillipótól, ennek kapcsán az "előző" magyar gazda, azaz a Fradi egy szerződési pontra hivatkozva követelte a fenti összeget a liláktól. Minthogy az újpestiek akkor nem tudtak fizetni, ám Kisst senki sem szerette volna parton látni, a szövetség akkori vezérkara közbeszólt, és kezességet vállalt arra az esetre, ha az Újpest később sem egyenlítené ki a tartozását. Nem sokkal később az állam kivonult az UTE mögül, így az összeg behajtásása körülbelül akkora esély mutatkozott (és mutatkozik), mintha manapság a régi szép idők internacionalista összetartozását szimbolizáló, a kongói kommunista pártnak tizenvalahány éve átutalt magyar államkölcsön visszaszerzésével kísérletezne bárki.

Nos, most úgy tűnik, még akár előrelépés is történhet az ügyben (és itt nem elsősorban a november 7-én a Pest Központi Kerületi Bíróságon induló FTC kontra UTE perre célzunk, bár az is beleszámíthat). "Martin elnök úr rendkívül pozitívan állt az ügyhöz, így az sem elképzelhetetlen, hogy a szövetség a kezességet elismeri, és mi pénzhez jutunk" - közölte Wiesner. Az összeget tartozásaik rendezésére fordítanák, hiszen a Kontavill-Szentesnek Komlósi Péterért kellene igen gyorsan átutalniuk 750 ezer forintot (a második részletet pedig december 31-ig), de a KSI-nek sem fizettek még Paján Viktorért. Az előbbi elvileg igen sürgősnek tűnt, minthogy a szentesiek múlt pénteken Komlósi játékjogának letiltásával fenyegetőztek, ha a Fradi nem fizet hétfőig. "Sikerült elérni, hogy az elnök úr az érintett klubok vezetőivel, Juhász Józseffel és Dömötör Zoltánnal, valamint velünk jövő szerdán asztalhoz ül, hogy közösen találjunk megoldást - szögezte le a szakosztályvezető. - Bár korábban a szakosztály és a szövetség vezérkara között feszült volt a viszony, azt hiszem, most végre megbékélhetünk, hiszen Martin doktor sokat tett annak érdekében, hogy segítsen rajtunk. Ezután egy konkrétumról máris beszámolhatok: a szentesiek elálltak attól, hogy letiltsák Komlósi Péter játékjogát."

Azaz a zöldek kissé megnyugodva utazhatnak el a hétvégi berlini tornára - és ha minden igaz, bankkártyáikon ott lesz a régóta várt fizetés, mire onnan visszatérnek.

(cs. g.), A színes Sport 2000.11.07.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK