FONTOS


 

"A kialakult helyzet miatt ne utazzék el a csapat"
Szentes-ELTE: törölve?

A Szentesi VK női együttese szombaton 18 órától az ELTE csapatát fogadná hazai környezetben. Csakhogy a hivatalosan bejelentett verzió szerint az egyetemisták - szolidaritást vállalva a Vasassal, amely óvást nyújtott be a szentesiek állítólagosan jogosulatlanul játékosai miatt - nem kívánnak kiállni.

Az ELTE DSK részéről Tóth Zoltán vezetőedző közölte: "Én csak egy amatőr státusban levő edző vagyok az ELTE Diák Sportkörnél, ahol szinte tömegsport jelleggel működtetik a női vízilabda-szakosztályt. Csütörtökön azt az ukázt kaptuk a szakosztály vezetőségétől, illetve az alapítványtól, hogy a kialakult helyzet miatt ne utazzék el a csapat Szentesre. Én, mint edző, erről értesítettem a szövetséget, kérve, hogy a klub döntéséről szóljanak a szentesieknek. Úgy gondolom, ez sokkal korrektebb megoldás, mint szó nélkül távol maradni a mérkőzésről."

Információink szerint a szövetség és Csányi László, a szentesiek trénere péntek délután próbálta meggyőzni az ELTE játékosait, hogy menjenek le Szentesre, ám hogy ez milyen eredménnyel járt, az csak szombat este hatkor derül ki a Ligeti uszodában. És egyben választ ad egy másik kérdésre is: az ELTE játékosai valóban csak szívből pólóznak, vagy azért van némi függőség köztük és a gárdát fiókcsapatként működtető Vasas között? Amelynek a szakvezetője egyébiránt az óvást kezdeményező Szűcs Péter, aki a beadványa mellé csupán egy 10 ezer forint befizetéséről szóló csekket mellékelt (ötvenezer volna az óvás díja), így aztán a Vasas-Szentesi VK összecsapás eredménye e formai hiba miatt továbbra is 8-10.

(rénos), A színes Sport 2000.11.04.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK