FONTOS


 

Kósz, Székely kontra Kásás, Steinmetz
Bajnokaink egymás ellen

"A klubházba mentem vacsorázni, amikor a sorsolás volt. Ránéztem a táblára, és akkor már ott volt a Posillipo és a Fradi neve. Elnyomtam a fogaim között egy káromkodást, elvégre ez volt az egyetlen, amit el akartam kerülni" - sóhajtott Kásás Tamás, amikor a vasárnap késő este elkészült kupasorsolásról faggattuk. Az olimpiai bajnokcsapat ásza így - Steinmetz Barnával egyetemben - kénytelen lesz aranyérmes társai ellen játszani, elvégre a zöldeknél szerepel Kósz Zoltán és Székely Bulcsú. Kásás amúgy arra a kérdésre, hogy "Milyen érzés lesz Kósz feje fölé zúdítani a labdát?", egy "neki biztos rossz" kontrával válaszolt, aztán beismerte, egyáltalán nem lesz könnyű beleállni a lövésbe.


Kósz Zoltán (hátul) és Steinmetz Barnabás Sydneyben még egymásra támaszkodtak. Nápolyban egymás ellen kell megmutatniuk

A kapus szerint sem ígérkezik kedves élménynek a nápolyiak ellen védeni, bár mint mondta, félsz nincs benne, hiszen korábban már megesett, hogy a Mladost színeiben a BVSC uszodájában kellett megmutatnia a tudását, miképpen az Angyalföldön eltöltött majdŐ húsz esztendőt követően sem volt egyszerű a Vasas ellen vívott meccsre sapkát kötni. "Már tavasszal is fura volt, amikor a Posillipo itt edzőtáborozott, elvégre Barnával a válogatottban egymásra támaszkodunk a védelemben, Kása pedig amúgy is szívcsücsök. Most, Sydney után, ha lehet, még érdekesebb lesz, de ez sem több egy meccsnél, majd meglátjuk, miként alakul."

Steinmetz Barna, aki egy "örülök, hogy jönnek" mondattal kommentálta a hírt, arra hívta fel a figyelmet, hogy "a Fradival szerintem jó kemény meccset játszunk, elvégre ez a csapat akkor a legveszélyesebb, amikor mindenki leírja. Két éve meggyengültünk, és KEK-et nyertünk, aztán tavaly, miután többen eljöttünk, megint legyintettek rájuk, erre bajnokok lettek."

A KEK sorsolását már közöltük, hiszen ott indulnak a legkevesebben, nincs előselejtező - a BVSC-Brendon pillekönnyű csoportba került, ráadásul rendező -, viszont a LEN-kupa négy kvartettjének beosztása szintén a víkend utolsó napján készült el.

Ez alapján elmondható, hogy a Honvéd-Domino és a Vasas-Plaket simán továbbléphet, elvégre Kovács István gárdája a csőd szélén tántorgó, kulcsembereit - köztük Biros Pétert és Gál Andrást - elveszítő Primorje Rijeka otthonába látogat, nagyobb izgalmat inkább a Mediterrani elleni meccs tartogat, merthogy a spanyoloknál sohasem lehet tudni, melyik klub kasszája töltődik fel hirtelen (az a kevés ász aszerint jön-megy Barcelona és Madrid között). A Vasasra egyedül a Recco lehet veszélyes, minthogy sem az előselejtezőből érkezett görög Hania, sem a jugoszláv Kotor nem képvisel jelentős játékerőt: a szerbeknél a sztárok vagy Óbecsén játszanak, vagy külföldön, a maradék pedig a Partizan Beogradban keres menedéket.

Gyakorlatilag reménytelen a Szentes helyzete: az elmúlt esztendőben BL-döntőt vívó Mladost Zagreb és a LEN-kupa fináléját elveszítő Pescara amúgy is túl nagy akadálynak tűnik, de akik már játszottak a Vouliagmenivel hazai pályán, azok tudják, mekkora hátszél támogatja általában a görögöket. A november utolsó hétvégéjén esedékes mérkőzések ugyanakkor némi pikantériát is tartogatnak, hiszen Athénben magyar összejövetel lesz: a Mladostban játszik ugyebár Varga Zsolt, míg a Pescarát Dala Tamás és Tóth László erősíti.

Korántsem mellesleg, utóbbi a sportági ismereteinek túlnyomó többségét Szentesen sajátította el ifjú korában.

(csurka g.), A színes Sport 2000.10.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK