FONTOS


 

LEN-kupa, előselejtező, Bruges: rájöttek, hogy nincs iksz
Több mint köznevetség!


Kontavill-Szentesi VK 10

KZK Kortrijk 10

(2-4, 2-2, 4-2, 2-2)

A hosszabbítást vasárnap pótolják

Bruges, 500 néző. V: Planchon (francia), Ancsiferov (orosz)

KONTAVILL: HORVÁTH - Berki, Magyar, Torday 1, Csörgő 1, Zsarkó, KÉRI 5. Cs: Kiss I. 1, ZENTAI 2, Szénászky. Edző: Fülöp Tibor

Gól - emberelőnyből: 6/2 (1/1, 0/0, 2/1, 3/0), ill. 7/4 (1/1, 2/0, 1/1, 3/2)

Négyméteresből: 1/1, ill. -

A másik mérkőzésen: Brescia (olasz)-Koper (szlovén) 17-4

A házigazdák első gólját a szlovák vendégmunkás, Richter szerezte, majd a honfitársa, Schmuck ejtése nyomán landolt a labda Horváth kapujában. A következő támadásnál De Wolfról feledkeztek meg a kapkodó, és az olaszok elleni mérkőzés fáradalmait az izmaikban hordozó szentesiek, így a negyedik percben már 0-3-at mutatott az eredményjelző. Kéri értékesítette az első magyar emberfórt, majd távolról is betalált. Az első szünet előtt azonban ismét Schmuck törte meg a Kurca-partiak lendületét (2-4). Magyar kapufákkal folytatódott a találkozó, majd Torday négyméteresével csökkent a belga előny (3-4). De Wolf találata után Zentai bombázott a bal felsőbe, kisvártatva Horváth hárított hátrányban, ebből azonban nem profitáltak a szentesiek, hiszen amíg ők elpuskázták az egyenlítés lehetőségét, addig a másik oldalon Cornil találata élmányszámba ment (4-6).

Bár a fordulás egy ideig nem éreztük túl jól magunkat, ám Kéri, Zentai és Csörgő révén a medencében uralkodó "csak azért is" hangulatnak köszönhetően egyenlítettek a mieink (7-7), így egy-egy előnygólt követően egálról indult az utolsó felvonás. A végjáték elején Csörgő kísérletét hárította a belga portás, ám Kéri ágyúgolyóként érkező lövésébe már bele sem tudott nyúlni (9-8). Huszonkét percig vártunk - azt nem állítom, hogy türelmesen - a magyar vezetésre! Aztán három belga támadás erejéig Fortuna és a kapufa is mellénk állt, csakhogy két és fél perc nagy idő, s arra itt éppen elegendő volt, hogy De Wolf ismét kihasználjon egy belga előnyt (8-8). Ekkor azonban jött újra az exújpesti LEN-kupa-specialista, Kéri Péter, s nadrágja korcáig kiemelkedett a medencéből, úgy vágta a labdát a belga kapu bal felső sarkába (10-9). A mérkőzés utolsó percét emberhátrányban kezdték a szentesiek, de Horváth bravúrja újabb reményt adott az különbség tartására. Ez az érzés azonban csak öt másodpercig tartott, hiszen a házigazdák megint emberelőnybe kerültek, amit ezúttal a támadási időt a végsőkig kijátszva értékesítettek (10-10). S noha az utolsó másodpercekben a szentesiek is eggyel több játékossal játszhattak, Zsarkó lövésénél a hazai hálóőr jól zárta a rövid sarkot.

Mielőtt a szentesiek jobban belemerültek volna a számolgatásba, szombat délelőtt feltűnt a színen Anatol Grintescu, a LEN román delegátusa, aki három nap két döntetlenre végződött mérkőzése után döbbent rá, hogy a szabályok szerint a csoportmérkőzéseken nincs döntetlen. Azaz elvileg péntek este is hosszabbításnak kellett volna következnie, akárcsak csütörtökön az Istanbul-Kortrijk összecsapást követően. (A szabály régi, tavaly a BVSC például a hirtelen halálban győzte le így a BL-selejtezőn a Triglav Kranj gárdáját.)

A döntnök elképesztő hanyagsága elképesztő végjátékot eredményez vasárnap délelőtt: miután a két eredetileg kijelölt találkozó lezajlott, előbb a törökök és a belgák, majd a szentesiek és a belgák szállnak ismét vízbe, hogy kétszer három perc alatt - vagy ha addig nem, aranygóllal - eldöntsék a meccsek kimenetelét.

A köznevetség kategóriáját mindazonáltal nem ők fogják kimeríteni.

Az állás

1. Brescia 2 2 - - 26-10 4

2. Kortrijk 3 1 2 - 37-27 4

3. Szentes 3 1 1 1 24-25 3

4. Istanbul 2 - 1 1 17-19 1

5. Koper 2 - - 2 10-33 0

A hátralévő mérkőzések. Szombat (lapzártánk után értek véget): Enka Istanbul (török)-Koper (szlovén), KZK Kortrijk (belga)-Brescia (olasz), a Szentes szabadnapos. Vasárnap: Brescia-Istanbul, Szentes-Koper, utána a hosszabbítások pótlása. Az első két helyezett jut tovább.

(rénos), A színes Sport 2000.10.29.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK