FONTOS


 

Jól tartották magukat

Leonessa Brescia 9

Kontavill Szentes 6

(3-2, 2-2, 2-1, 2-1)

Bruges, 400 néző. V: Plachon (francia), Ancsiferov (orosz)

SZENTES: CSÁNYI - Berki, TORDAY 1, Csörgő, KISS I. 2, Zsarkó, Kéri 1. Cs: Magyar, ZENTAI 2, Szénászky. Edző: Fülöp Tibor

Gól - emberelőnyből: 5/4 (1/1, 1/1, 1/1, 2/1), ill. 6/2 (1/0, 3/0, 0/0, 2/1)

Négyméteresből: 1/1, ill. 1/1

Szerdai mérkőzés: Kortrijk (belga)-Koper (szlovén) 16-6

Azt már a Vasas savonai vendégszereplése óta tudjuk, hogy az olasz Brescia együttese másfél milliárd lírát áldozott nagy múltú játékosok összevásárlására a nyáron. Ráadásul az öt olimpiai bajnokot szerződtetett talján klub a brugesi előselejtező első játéknapján - szabadnaposként - a "páholyból" térképezhette fel a leendő négy ellenfelét. A házigazda belga Kortrijkot, amint a fél Európát végigutazó, s az első meccsére beeső szlovén Kopert kétvállra fektette, előtte pedig a Kontavill-Szentest, amint küzdelmes mérkőzésen elbánik az Enka Isztambullal. Fülöp Tibornak, a Kurca-partiak trénerének ezzel szemben mindössze egy kopottas videókazetta, valamint a korábban Itáliában pólózó Berki András információi adtak némi segítséget Bovo, A. Calcaterra, Pomilio, Gocsanin, Vicsevics és társaik várható technikai megoldásainak elemzéséhez.

Merthogy egyénileg képzettek az olaszok, annyi szent - ezt azonban azzal a törhetetlen csapatszellemmel ellensúlyozhatták Tordayék, amellyel a nyitómérkőzést is megfordították 0-3-ról. Ugyanerre apellált a taktikai értekezleten Fülöp, akinek az Újpestről igazolt Kérivel, az exszentesi Zsarkóval, a külföldről visszatért Berkivel és Szénászkyval, valamint az ifistákkal kiegészített együttese hasonlóképp nem tűnt kiforrott csapatnak, mint az olasz sztárgárda.

Ugyancsak dicséretesen tartották magukat a szentesiek, sőt, ha emberelőnyben jobban kombinálnak, akár meglepetést is okozhattak volna. Nagy baj nincs, a második továbbjutó helyet megszerezhetik - és ha így játszanak, akkor ez a belgákkal és a szlovénekkel szemben nem is jelenthet gondot.

(rénos), A színes Sport 2000.10.27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK