FONTOS


 

Óriási BVSC-hajrá a döntőben
Rutinszerzésnek jó volt

Némi sikerélménnyel gazdagodva vonatozott haza a BVSC-Brendon, miután hétfőn este Ischián megnyerte a négyes torna döntőjét. A vasutasok izgalmas mérkőzésen gyűrték le a Canottierit a tenger vizében, halogénlámpák fényében rendezett fináléban, az utolsó hét percet három nullal teljesítve.

"Ha nyerünk, mindig hét hatra nyerünk" - utalt az UTE elleni elődöntőben aratott sikerre az edző, Gerendás György. A mester szerint elsősorban rutinszerzés szempontjából volt jó az olaszországi kiruccanás, a játékosok megismerkedtek a sportág furcsa oldalával is (például milyen pólózni a sós vízben). "Itt és most aligha lehet kijelenteni, hogy összeállt a csapat játéka, de azt hiszem, jó úton járunk - vélekedett Gerendás. - A két új ember, Csányi és Tromler remekül beilleszkedett, és a fiataljainkkal sincs semmilyen probléma. A legkellemesebb meglepetést a válogatottal készülő Szécsi Zoli cseréje, Laczó Sándor okozta a kapuban, ő egyszer már abbahagyta a játékot, aztán tavaly újrakezdte, és ezúttal fantasztikusan védett. Az első tornán őt választották a legjobb kapusnak, ezt a címet a második alkalommal csak azért nem kapta meg, mert nem adták ki a szervezők."

Az Újpest ifjú gárdája ugyanakkor nem jutott túl sok sikerélményhez az egy hét során, a lilák valamennyi mérkőzésüket elbukták. A legutolsó, Posillipo elleni derbin még vezettek 2-1-re, ám aztán egymás után kaptak öt gólt, ami betette nekik a kaput.

Négyes torna, Ischia. Döntő: BVSC-Brendon-Canottieri Napoli 7-6. A 3. helyért: Posillipo Napoli-UTE-Santál-Taxi 2000 7-4

A színes Sport, 2000.09.06.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK