FONTOS


 

A vasút a BL-re összpontosít
Fradi: az akarat diadala


"Ne haragudj, nem tudtam, hogy te vagy az!" -- szólt oda a BVSC--FTC bajnoki rangadó lefújása után Märcz Tamás az egykori csapattársnak, az immár zöld-fehér pólóssá lett Tiba Péternek, akinek véres seb éktelenkedett a száján. A vasutasok válogatottja aztán váratlan fordulattal élt: "Tudod mit, jobb ez így. Bőven megérdemelted".

Tiba nem ült fel a tréfának. Ennél sokkal jobban érdekelte, hogy csapata a két veretlen összecsapásán legyőzte a bajnok vasutasgárdát, ráadásul az ő nagyon fontos gólja is kellett hozzá. A Szőnyi úti katlanban, ahol csak nagy ritkán szokott behódolni a Gerendás György vezette gárda, mindkét bajnoki pontot megszerezte a Fradi. Pedig a vendégcsapat sem játszott kirobbanó formában.

Két negyeden keresztül még csak védenie sem kellett Szécsinek, hiszen rendületlenül érkeztek a labdák -- a kapu mellé vagy fölé. És utánasem lehetett azt mondani, hogy beindult a zöld henger, mégis, 0--2-ről felállva, a villámgyors Székely vezérletével 5--4-re megfordította az eredményt az FTC.

Ezért feltétlen dicséretet érdemelnek Vad Lajos tanítványai. Végig küzdöttek, akartak, látszott, hogy a vérüket adnák (mint ahogy Tiba adta is) a győzelemért ezen a vártnál gyengébb színvonalúra sikerült találkozón.

A BVSC még többet hibázott, mint vetélytársa, ezt jelzi a roppant kevés, mindössze négy találata. Igaz, ebben ludas volt a válogatott kapusa, Kósz Zoltán is. Ettől függetlenül nem keseregtek a hazaiak, a bajnokság vége még messze van -- mondták --, bőven lesz idő ezt a kisebb kisiklást kijavítani. A Bajnokok Ligája-meccseit már nagyon várják, jelenleg a BL a legfontosabb feladatuk.

(amler)

Menetel a Becsej

Bajnokság. 1. forduló. Vojvodina--Becsej 4--23, Mladost--Student 9--4, Szpartak--Jadran 6--7, Partizan--Budvanszka Rivijera 12--7, Primorac--Crvena zvezda 9--7. 2. forduló. Becsej--Primorac 16--7, Jadran--Partizan 5--7, Student--Crvena zvezda 0--6, Mladost--Szpartak 10--7, Budvanszka Rivijera--Vojvodina 7--7. Az élcsoport állása: 1. Becsej 4 pont (39--11), 2. Mladost 4 (19--11), 3. Partizan 4 (19--12)

A négyszeres bajnok Naftagas-Becsej minden bizonnyal az idén is fölényesen nyeri meg hazája bajnokságát. A Bajnokok Ligája-ezüstérmes együttes a pontvadászat második fordulójában a Primorac együttesét fogadta, s 16--7-re nyert. Tóth László betegség miatt nem játszott a Becsejben, míg Vincze Balázs -- ő korábban betegeskedett -- kevés időt töltött el a medencében, gólt sem szerzett. Az óbecsei vízilabdázás minőségét jelzi, hogy a város másik csapata, az újonc Mladost is veretlen, a Becsej mögött a második helyen áll a bajnokságban.

(szondi)

JUBILÁNS. A bajnokság 8. fordulójában Ambrus Tamás (UTE) az 50. mérkőzését játszotta.

*

GÓLLÖVŐLISTA. Az élmezőny a 8. forduló után. 21 gólos: Csányi György (Eger). 19: Szebeni (Szentes). 18: Péter (Honvéd). 17: Székely (FTC). 14: Varga T. (Szolnok), Vári Attila (Vasas). 13: Madaras, Varjas (mindkettő BVSC). 12: Bereczki (Honvéd), Gyöngyösi (Vasas), Petrovics (BEAC). 11: Ambrus (UTE), Märcz (BVSC), Regős Áron (Vasas). 10: Cseh, Kiss Z. (mindkettő Szolnok), Kovács R. (Eger), Szívós (KSI), Tiba (FTC), Torday (Szentes), Varga II Zs. (Honvéd). 9: Balogh, Hesz, Nyéki (mindhárom FTC), Lehmann (Vasas)

(heka), Nemzeti Sport 1999. december 16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999