FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
A bajnok "szétúszta" a Vasast


BVSC-Brendon-Vasas-Plaket : 9-6 (3-0, 2-1, 2-2, 2-3)

Szőnyi út, 600 néző. V: Kosztolánczy, ifj. Juhász

BVSC: SZÉCSI - TÓTH F. 2, Märcz, Dala, Ibolya, VARJAS 2, NÉMETH ZS. 1. Cs: MADARAS 3, Cukics, Petik, Dabrowszki, Dávid 1, Fülöp. Edző: Gerendás György

VASAS: Kovács Z. - Lehmann 1, Katonás, Gyöngyösi, Vári, Nitsovits, Regős Á. 1. Cs: Vindisch, Tóth L. 1, Rex-Kiss, MARTINOVICS 3, Ágner. Edző: dr. Faragó Tamás

Gól - emberelőnyből: 8/4, ill. 11/2
Négyméteresből: -, ill. 2/2

A horvátok két elitalakulata, a Mladost Zagreb és Primorje Rijeka tudna mesélni arról, hogy milyen is az, amikor úgy istenigazán beindul a vasutasok és az angyalföldiek hengere. Előbbi a BL, utóbbi a LEN-kupa selejtezőjében kapitulált Gerendás, illetve dr. Faragó csapata ellen.

A két magyar élgárda most egymással csatázott.

Az időzítés tehát nagyszerűen sikerült.

A meccs már csak a bajnoknak.

Köszönhetően annak, hogy a piros-kékek csupán a második negyed ötödik percében lőtték első góljukat. Persze ebben több mint ludas a zuglói együttes, hiszen Märczék remekül végezték a dolgukat a saját kapujuk előtt, szoros és kombinatív védekezésük ellen szószerint szenvedtek a támadó játékosok. Előnyből sem sikerült a Vasasnak betalálnia, Vári kétszer is a lécet találta telibe, ha pedig kellett, Szécsi avatkozott közbe.

Végül Lehmann törte meg az átkot - a jobb felsőbe zúdított bombájával szemben már a hazaiak egyese is tehetetlen volt. Gerendás mester mégsem őrjöngött.

Nem volt rá oka. A tanítványai ugyanis addigra szétzilálták az ellenfél védelmét. Az elején még "csak" rögzített játékhelyzetben jeleskedtek, ami annyit tesz, hogy a jól bejátszott labdákat a centerük, Ibolya Tamás vette kézbe, és miután csak szabálytalanul tudták őt megállítani, következhetett a jól megérdemelt emberelőnyös játék. Ebből pedig kétszer egymás után kipúpozták Kovács Zoltán hálóját, majd Tóth Frank és a sérülése után egyre jobb formába lendülő Németh Zsolt sem kegyelmezett.

Aztán következtek a lefordulások.

A nagyon gyors lefordulások. A leghatásosabb fegyver. Madaras Norbert is így gondolta, de ami dicséretesebb, nem csak a gondolata volt jó. Háromszor egymás után megcsinálta azt, amiért edzője a medencébe küldte. Három alkalommal hagyta állva ellenfelét, és mindannyiszor menetrendszerűen érkezett felé a labda. A fiatal balkezes játékos nem is hagyott esélyt Kovács kapusnak. Öt-nullát mutatott ekkor az eredményjelző.

Eldőlt a találkozó. A folytatás aztán egyhangúra sikeredett. A rend kedvéért: Martinovics háromszor volt eredményes (ebből kétszer négyméterest értékesített), míg a vasutasoknál Varjas két óriási lökete érdemelt figyelmet.

Nehezen lehetett volna jobban időzíteni, de mégis elmaradt a nagy csata. Persze emiatt a BVSC egy cseppet sem bánkódott.

Gerendás György: - Remekül védekeztünk, ami ellen a Vasas nem találta az ellenszert, és ami fontosabb, a védekezésünk nagyszerű lefordulásokkal párosult.

Dr. Faragó Tamás: - A lovaknak nem kell érteniük a lóversenyhez, de én szeretném, ha értenének.

(amler), Nemzeti Sport 1999. december 7.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999