FONTOS


 

Egerben önbizalmat adott a siker
"Ha kell, saját pénzből utazunk"


Szerdán edzett az egri pólócsapat. Először, amióta a klub a legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a LEN-kupában bejutott a legjobb nyolc közé. A diadal a tréning hangulatára is kihatott.

- A sok úszást is könnyebben viselték el a srácok, mint máskor. Érezhető, nagyon jót tett a sikeres nemzetközi szereplés - mondta Gyulavári Zoltán, az UVMK-Bau System Eger vezetőedzője.

Mi sem támasztja alá jobban a tréner szavait, mint az, hogy a helyi tévében és rádióban állandó beszédtéma a csapat, a szurkolók a játékosok vállát veregetik az utcán, sőt, a keddi városi önkormányzati ülésen is szóba került a menetelés. A máltai előselejtező és a pescarai bravúr.

Ez utóbbi tornán mindössze egyetlen találattal, 8-7-re kapott ki a hevesi alakulat a sztárokkal teletűzdelt Conad Pescarától, így - no meg a szerencsés körbeverésnek köszönhetően - sikerült a negyeddöntőbe kerülés. Ezek az apróbb és nagyobb sikerek a hevesiek hangulatára is jó hatással voltak.

- Megjött az önbizalmuk! Látszik rajtuk, hogy hisznek magukban, már el merik vállalni a lövéseket, a náluk jobbakkal is bátran csatáznak. Nyugodtan mondhatom, nem volt véletlen az UTE és a Vasas elleni döntetlen sem - folytatta Gyulavári.

Aztán szóba került a december 18-i sorsolás is, ahol a spanyol Barceloneta, a horvát Jug Dubrovnik és a Vasas-Plaket közül kerülhet ki a következő ellenfél. Egyikükkel szemben sem az egriek lennének az esélyesek.

- A spanyolokkal lenne a legjobb összekerülni. A játékosaink is így gondolkoznak, nagyon jó lenne találkozni a zsenivel, Estiartéval.Talán még keresnivalónk is lehetne ellenük. A horvátokat szeretnénk elkerülni - mondta az Eger edzője, majd arra a kérdésre, hogy a pénzt sikerült-e előteremteniük az esetleges hosszú útra, határozottan válaszolt. - Remélem az eddigi szereplésünk még jobban felkelti a támogatók figyelmét. De ha kell, saját pénzből utazunk. Ezt megígérhetem!

Megpezsdült valami a sportág vidéki bázisán, ahol két évvel ezelőtt még Biros (Rijeka) és Petik (BVSC), tavaly pedig Madaras (BVSC) tempózott a csapatban. Tehetségekben tehát nincs hiány, s mostantól nemzetközi sikerekben sem. Legyen akármi is a januári negyeddöntő eredménye.

(amler)

Olasz bajnokság

Kilenc magyar gól a nápolyi derbin


A nemzetközi kupamérkőzések miatt e hét közepére tolódott az olasz első osztályú férfi vízilabda-bajnokság harmadik fordulójának utolsó két mérkőzése, köztük a nagyon várt nápolyi derbi.

A városi rangadón négy magyar pólós szállt vízbe, és valamennyien eredményesek voltak. A találkozó elején a "hazaiak" André két góljával hamar elhúztak, és kétgólos előnyüket a második negyed végéig tartani tudták. A kupameccse után összesen 24 órán keresztül buszozó és hajózó Canottieri azonban a "második félidőre" elfáradt, és a Posillipo 7-6-nál átvette a vezetést. Az ezt követő csetepatéban a magyarok vitték a prímet, hiszen 9-8-ig csak honfitársaink lődözték a gólokat. Végül 1.4 másodperccel a lefújás előtt Di Martire találata alakította ki a 9-9-es végeredményt. (Ez egyébként azt jelenti, hogy a Canottieri csaknem hét év és pontosan kilenc vereség után végre pontot rabolt a Posillipótól.)

A magyarok közül a Canottieriben játszó Binder Szabolcs háromszor, a két éve még a barikád túloldalán játszó Kiss Gergely egyszer, míg a másik csapatban vízbe szálló Kásás Tamás háromszor (ebből egyszer büntetőből), Steinmetz Barnabás pedig kétszer volt eredményes. Binder és Kásás ezzel egyaránt csapata legeredményesebb játékosa volt.

Végül érdemes felsorolni az emberelőnyös mutatókat: a Canottieri nyolc lehetőségből hatot gólra váltott, a Posillipónál ugyanez a szám 14/7.

Olasz bajnokság. 3. forduló: Lewer Canottieri Napoli-Posillipo Napoli 9-9 (2-0, 3-3, 1-2, 3-4).

(amler, misur), Nemzeti Sport 1999. december 2.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999