FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
BVSC: biztosan


BVSC-Brendon--UVMK-Bau System Eger

10--5 (4--2, 3--1, 2--2, 1--0)

Szőnyi út, 200 néző. V: Kosztolánczy, Horváth S.

BVSC: KIRÁLY -- Tóth F., Dala 2, IBOLYA 1, MÄRCZ 3, Varjas 1, Németh Zs. Cs: Madaras 1, Dabrovszki, Petik 2, Kiss G., Cukics, Fülöp, Laczó (kapus). Edző: Gerendás György

EGER: JÁSZBERÉNYI -- dr. Áncsán 1, Csányi Gy., KOVÁCS R. 1, Seress 1, Tóth P. 1, Pszota 1. Cs: Hajós, Szabó I., Pulay, Bánhidy. Edző: Gyulavári Zoltán

Gól -- emberelőnyből: 9/4, ill. 9/2

Négyméteresből: 1/1, ill. 1/1

Nagy küzdelemre kényszerítették az egriek a bajnokot, ám ez az eredményben nem mutatkozott meg, a tisztes távolságot (négy-öt gól különbség) végig megtartotta a BVSC. A vendégek dicséretet érdemelnek a mutatott játékért, jó mérkőzésen szenvedtek "kibírható" vereséget a vasutasoktól.

Gerendás György: -- A látványos gólok, látványos védések meccse volt.

Gyulavári Zoltán: -- Az eredménnyel elégedett vagyok, de azt sajnálom, hogy a sok egyéni hiba miatt nem tudtunk több gólt lőni.

(radvány)

Az állás

1. FTC 4 4 -- -- 39--17 8
2. BVSC 4 4 -- -- 44--24 8
3. Vasas 4 3 1 -- 45--25 7
4. UTE 4 1 2 1 38--32 4
5. Szentes 4 2 -- 2 33--30 4
6. Honvéd 4 2 -- 2 29--32 4
7. Eger 4 1 1 2 25--30 3
8. Szolnok 4 1 -- 3 23--47 2
9. KSI 4 -- -- 4 24--42 0
10. BEAC 4 -- -- 4 21--42 0

"Gyengén sikerült vicc az egész"

"Remélem, kollégám, Vad Lajos is beadja pályázatát a Ferencváros labdarúgó-szakosztályához..."

A fenti mondat Merész András sajátja. A KSI pólósainak edzője a hétfői Ferencváros elleni vesztes (5--8) bajnoki mérkőzés után tette a kissé homályos nyilatkozatot. Természetesen kíváncsiak voltunk, mire célzott Merész a furcsa.

-- Gyengén sikerült vicc az egész -- mondja. -- Vad Lajossal kiváló a kapcsolatom, jó edzőnek tartom, sohasem volt gond közöttünk. Nem is neki szólt a mondat, hanem annak, hogy viccesnek tartom a hírt, miszerint a jövő nyáron pályázat útján dől majd el, ki lesz Fradi labdarúgóinak edzője. Mondom, egy gyengén sikerült viccről van szó, már beszéltem Lajossal, tisztáztuk a helyzetet.

Ha már Vad Lajosnál tartunk. Az ő edzői nyilatkozata sem volt átlagos. Ő nem Merésszel, nem is az FTC labdarúgóival, hanem a bírókkal foglalkozott. ("A bírók még nálunk is gyengébbek voltak.")

-- A KSI-vel semmi bajom, ott nevelkedtem, nem is velük volt gondom, hanem a játékvezetőkkel -- mondja Vad Lajos. -- A bírók, tudat alatt, vagy sem, elnézőbbek a KSI-vel, mert látják, hogy szinte még gyerekek pólóznak a csapatban. Ezt meg lehet érteni, de azt már nem, hogy másfél negyedig egy ítéletet se kapjunk. Három jól látható négyméteresnél intettek továbbot, kétszer Székely Bulcsút állították meg szabálytalanul a kapu előtt, egyszer pedig Steinmetz Ádámot, aki már beforgatta a védőjét. Ez egy kicsit sok volt. Szerencsére a Ferencvárosban profi mentalitású játékosok szerepelnek, így senki sem veszítette el a fejét. Persze, a teljes képhez tartozik az is, hogy amúgy sem játszott jól a csapat, ezért a szokatlan játékvezetői felfogásra is érzékenyebben reagáltunk.

A mérkőzést tehát 8--5-re nyerte meg a Ferencváros, amely így veretlenül (négy győzelem, döntetlen és vereség nélkül) vezet a férfi pólóbajnokságban. A KSI után rangosabb ellenfél vár a zöld-fehérekre. Szombat este a Komjádi uszodában az UTE-Taxi 2000 ellen szállnak vízbe a népligetiek. Vad, arra a kérdésre, hogy az UTE ellen is kiegyezne-e a 8--5-ös győzelemmel, tömören fogalmazott:

-- Nyolc héttel is kiegyeznék, csak nyerjünk...

A kérdés csak az, mit szólnak mindehhez a lila-fehérek.

Szombat este kiderül...

(sal)

A GÓLLÖVŐLISTA élmezőnye a női OB I 5. fordulója után. 21 gólos: Dancsa (BVSC). 19: Primász (Dunaújváros), Valkay Á. (Kecskemét). 14: Stieber (Szentes). 13: Kisteleki (Szentes), Rédei (BVSC), Szremkó és Tóth N. (Szentes). 12: Tóth A. (BEAC). 11: Denk (Eger). 10: Ipacs (Vasas), Tiba (Dunaújváros). 9: Drávucz (Szentes), Mészáros (Kecskemét). 7: Szabó Sz. (Vasas), Varga Z. (Dunaújváros)

Nemzeti Sport, 1999. november 17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999