FONTOS


 

Dr. Molnár három találattal debütált
Tizenegy gólt vágott a három magyar légiós


Remekeltek a magyar légiósok a Horvát Kupa negyeddöntőjében, Biros Péter, Varga Zsolt és dr. Molnár Tamás összesen 11 gólt dobott az ellenfeleknek.

Dr. Molnár Tamás csapata, a Jug Dubrovnik a helyi rivális, Pro Cro együttes ellen szállt vízbe a negyeddöntő első mérkőzésén. A találkozó Molnár számára különösen fontos volt, hiszen itt mutatkozott be a dubrovniki közönségnek.

A debütálás sikeres volt, három gólt lőtt a 16--9-es Jug győzelemmel záruló találkozón. A hétgólos siker után szinte biztosra vehető, hogy a Horvát Kupa elődöntőjében ott lesz a Jug Dubrovnik.

Gyanítható, hogy a Mladost Zagreb is. A fővárosi együttes ugyanis kiütötte a gyengébb játékerőt képviselő Solarist (16--6). A Mladost magyarja, a válogatott Varga Zsolt sem kímélte magát, négy gólt vágott a Solaris hálójába.

Nem ő volt az egyetlen magyar, aki négy találatig jutott a negyeddöntőben, a Primorje Rijekában pólózó Biros Péter szintén négy gólt lőtt Splitben, a helyi Jadran hálójába. A találkozót 17--8-ra nyerte a Primorje, amelynek vezetősége a találkozó után természetesen elismerő hangon szólt a magyar játékos teljesítményéről.

Mivel az összes "magyaros" horvát csapat kiütéses győzelmet aratott, már most biztos, hogy lesz magyar játékos a Horvát Kupa-döntőjében. A Primorje, a Mladost és a Jug mellett a Bajnokok Ligája-győztes Splitska Banka négy közé jutása is szinte tényként kezelhető, ráadásul ott is van magyar származású játékos, méghozzá a szlovákiai Nagy Sándor.

Horvát Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések. Jadran Split--Primorje Rijeka 8--17, Splitska Banka--Mornar 14--7, Dubrovnik Pro Cro--Jug Dubrovnik 9--16, Mladost Zagreb--Solaris 16--6

(heka), Nemzeti Sport 1999. november 9.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999