FONTOS


 

Schiller Opel nemzetközi férfitorna
A lélektani hadviselés ellenére is a Honvéd a kupagyőztes



A honvédos Jäger Gábor (labdával) és csapata örülhetett a nemzetközi torna végén
- Legalább már van egy győzelmünk - sóhajtott a ferencvárosi Nyéki Balázs a szombati, BVSC elleni ütközet előtt.

Nem lett több...

A zöldek csupán a BEAC-ot múlták felül, igaz, az egyetemistákat rendesen megszórták. Ettől függetlenül a még nem teljesen összeállt bajnoki ezüstérmesre sem lehet panasz, hiszen mindössze egy vereséget szenvedett (az utolsó meccsen a BVSC volt nála jobb), a Becsejjel, a Vasassal, és a Honvéddal is döntetlenre végzett.

Lesz munkája Vad Lajosnak (a két távozó alapember,Steinmetz Barnabás és Fodor Rajmund helyettesítése nem kis feladat), de ezen a tornán is látszott, a híresztelések ellenére nem szabad az együttesét leírni.

A három nap folyamán egyedüliként a Honvéd-Domino tudta megőrizni veretlenségét, és egyedüliként Kovács István együttese mért csapást a torna nemzetköziségét jelentő Naftagas-Becsej csapatára. Ez utóbbi találkozó óriási küzdelmet hozott, csupán a végjátékban dőlt el a mérkőzés a Magyar Kupa-győztes javára.

- Mi még a felkészülés elején járunk, erőfelmérésnek mindenesetre kiváló volt ez a három nap. További tornákra utazunk, építgetjük a csapatot. Sok biztató jelet láttam - tudatta az óbecseiek magyar edzője, Kásás Zoltán.

A vereséggel elúszott a jugoszlávok kupagyőzelme is, és sokáig úgy nézett ki, a Honvéd örülhet.

Ennek tudatában beszélt a meccs után a kiváló tréner, az uszodák Kokója is:

- Nem a végső győzelem volt a fontos, hanem a játék minősége. Nyugodtan mondhatom, összeállt az együttes, az új embereink közül Pelle, Péter Imre és Varga Zsolt is biztos pontjai csapatunknak. Itt is bebizonyosodott, kiegyensúlyozott bajnokság elé nézünk - mondta Kovács Zoltán.

Aztán nem sokkal később borult minden, már ami a tornagyőzelmet illeti. (Ekkor legalábbis ezt hittük.)

A BVSC 5-3-as győzelme a Fradi ellen azt jelentette, hogy három együttes végzett hét ponttal, és - a honvédosokkal ellentétben - Gém Zoltánék úgy vélték, ez esetben az összgólkülönbség dönt.

Így a vasutasok érezhették magukat nyeregben (plusz tízzel zártak), sőt, ezzel még a Becsej is megelőzte (plusz kilenc) a Honvédot.

Mérgelődött is a Domino vezérkara, nem hagyta magát egy könnyen ledönteni. Abban persze mindenki egyetértett, hogy nem élet-halál kérdése a végső győzelem megszerzése. Ilyen rangos küzdelemsorozat végén nem rossz a legjobbnak lenni.

A Schiller Opel-kupa utolsó mérkőzése tartott, amikor a parton még mindig zajlott a kupaktanács.

Bezzeg a vízben!

Ott nem volt pardon. A jelentősen megerősödött Vasas-Plaket sorra szerezte góljait a beugró BEAC ellenében. Úgy nézett ki, nulla (!) lesz a vége, az utolsó negyed ötödik percében ugyanis az angyalföldiek tizenegynél jártak, míg az egyetemisták első góljukért hajtottak. Ez az erőfeszítésük sikerrel zárult, sőt, Zentai annyira belejött, hogy gyorsan még egyet vágott.

Bezzeg, ha előbb kezdte volna!

Dr. Faragó Tamás csapata mindenesetre beállt azon együttesek sorába, amelyek a jövő szombaton kezdődő bajnokágban az érmekért jelentkeznek.

Nagy csaták elé nézünk, annyi szent.

A BVSC már el is kezdte a hangolást. A Vasas-meccs után ugyanis a vasutasok szakosztályvezetője, Gém Zoltán nyugtatta meg a honvédosok kedélyeit. Mondókája így kezdődött: "A tornát természetesen a Honvéd-Domino nyerte..."

Hogy miért volt akkor a ,,cirkusz"?

A BVSC elkezdte a bajnokságot - egy kis lélektani hadviseléssel.

Schiller Opel nemzetközi férfitorna, Szőnyi út

BVSC-Brendon-Naftagas-Becsej 9-11 (0-2, 2-3, 5-1, 2-5). Ld: Varjas, Dávid 2-2, ill. Sapics 4. FTC-Thomas Jeans-Vasas-Plaket 5-5 (2-2, 1-1, 0-0, 2-2). Ld: Matajsz 2, ill. Gyöngyösi, Ágner, Rex-Kis, Vári, Regős Á. 1-1. Honvéd-Domino-BEAC-Intruder 9-5 (4-1, 1-2, 3-1, 1-1). Ld: Péter 3, ill. Zentai, Simonics, Nagy L., Petrovics, Dobricza 1-1. Naftagas-Becsej-BEAC-Intruder 13-6 (2-1, 5-2, 2-1, 4-2). Ld: Sapics 5, ill. Petrovics 2. BVSC-Brendon-Vasas-Plaket 9-4 (1-2, 2-1, 1-0 5-1). Ld: Tóth F. 3, Ibolya, Petik 2-2, ill. Lehmann, Tóth L., Vári, Nitsovits 1-1. Honvéd-Domino-FTC-Thomas Jeans 9-9 (1-3, 4-3, 4-1, 0-2). Ld: Varga Zs. 4, Péter 2, ill. Kiss Cs. 3. Vasas-Plaket-Naftagas-Becsej 9-10 (3-2, 1-2, 3-2, 2-4). Ld: Bleszity 3, ill. Sapics 6. BVSC-Brendon-Honvéd-Domino 7-7 (1-2, 0-2, 2-1, 4-2). Ld: Petik 3, ill. Varga Zs., Sugár 2-2. FTC-Thomas Jeans-BEAC-Intruder 14-6 (1-2, 5-1, 5-3, 3-0). Ld: Kiss Cs. 3, Székely, Nyéki 2-2, ill. Petrovics, Nagy D. 2-2. Honvéd-Domino-Naftagas-Becsej 9-8 (2-2, 1-2, 5-3, 1-1). Ld: Jäger, Bárány, Ofner 2-2, ill. Mészáros, Vasovics 3-3. BVSC-Brendon-FTC-Thomas Jeans 5-3 (2-1, 3-1, 0-0, 0-1). Ld: Madaras, Kiss G., Szűcs, Cukics, Varjas 1-1, ill. Székely, Steinmetz Á., Hesz 1-1. Vasas-Plaket-BEAC-Intruder 11-2 (3-0, 6-0, 1-0, 1-2). Ld: Gyöngyösi, Tóth L., Nitsovits 2-2, ill. Zentai 2. A torna végeredménye: 1. Honvéd-Domino 7, 2. Naftagas-Becsej 7, 3. BVSC-Brendon 7, 4. FTC-Thomas Jeans 5, 5. Vasas-Plaket 4, 6. BEAC-Intruder 0.(Azonos ponszám esetén az egymás elleni eredmény döntött). Legjobb játékos: Bárány Attila (Honvéd-Domino)

(amler)

* * *

Sztárkavalkád a Komjádiban

Lassan véglegessé válik a világválogatott névsora. Wiesner Tamás, az FTC pólósainak szakosztályvezetője, a hétfőn este fél hétkor kezdődő Ferencváros-"A világ többi része" találkozó (egyik) szervezője szerint, lényegében kialakult, hogy milyen összeállításban száll vízbe a sztárokkal felálló világválogatott.

Ám előbb vegyük azokat, akik nem lesznek ott a Komjádi uszodában. A spanyol Estiarte és a szintén ibériai Rollán kapus nem szerepel a zöld-fehérek centenáriumi gálameccsén. Az amerikai Humbert érkezése kérdéses, az olasz Ghibellini viszont - családi okok miatt - biztos, hogy nem jön el.

Szerepet kap a találkozón a kapuban a jugoszláv olimpiai bajnok Sostar és a horvát Skolnekovics. Mezőnyben a szintén horvát Bukics és Simenc (mindketten olimpiai bajnokok), a görög Mavrotasz, a szlovákiai Nagy S., az orosz Jerisov - ő szombaton érkezett, a BVSC nemzetközi tornáját is megnézte - képviseli a világot. Vízbe megy az olaszok legjobb játékosa, a balkezes bombázó, Silipo, valamint a szintén olasz válogatott Angelini. Korábban sem volt kérdéses, hogy Kásás, Varga Zs. és Molnár T. a világválogatottat erősíti.

A világválogatott megbízott szakvezetője a magyar válogatott szövetségi kapitánya, dr. Kemény Dénes, akinek nincs könnyű dolga, hiszen a sztárok többsége szinte a repülőtérről esik be a Komjádi uszodába. Igaz, Kemény ennél már rázósabb feladatokat is megoldott.

(sal), Nemzeti Sport 1999. október 24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999