FONTOS


 

Tiba Péter a Népligetbe költözött
"Kisebb lesz a szánk, de a végén nagyobb a mellényünk"


Méhes Jenő, a Vasas pólósainak szakosztályvezetője nem "tette" dobogóra a Ferencvárost. Szerinte az október végén kezdődő bajnokságban a Vasas, BVSC, Honvéd hármas osztozik az érmes helyezéseken. Ez az, amivel nem ért egyet Wiesner Tamás, a Ferencváros szakosztályvezetője.

-- Május végén Méhes Jenő orra alá dugom a Nemzeti Sportot -- mondja Wiesner, aki annak ellenére is biztos abban, hogy az FTC a legjobb három között lesz, hogy tisztában van vele, meggyengült a csapat.

Hogy miért? Íme a távozók listája: Steinmetz Barnabás (Posillipo Napoli, olasz), Fodor Rajmund (Florentia, olasz), Pelle Balázs (Honvéd), Péter Imre (Honvéd), Lontay Dániel (Egyesült Államok, tanulás). Nem kevés, ráadásul Steinmetz és Fodor biztos tagja a válogatottnak.

Wiesner mindazonáltal bizakodó:

-- Kissebb lesz a szánk, de a végén nagyobb a mellényünk -- folytatja. Hogy milyen összeállítású lesz az őszi Ferencváros? A kapuban továbbra is az Európa-bajnok és Világkupa-győztes Kósz Zoltán tempózik, Kardos István lesz a helyettese. A mezőnyben Balogh Gábor, Dodog Szabolcs, Hesz Máté, Matajsz Márk, Steinmetz Ádám, Takács Attila, Székely Bulcsú, Kiss Csaba, Nyéki Balázs, valamint az ifiből Haufe Tamás játszik. Eddig egy igazolása volt a csapatnak, a BVSC junior világbajnok játékosa, Tiba Péter. Az edző neve sem titok, Vad Lajos.

Wiesner állítja, hogy a bajnoki rajtig még újabb pólósok költözhetnek a Népligetbe, főleg azért, mert jelentős névszponzorra lelt a csapat. A cég neve egyelőre titok, sajtótájékoztatón fogják világgá kürtölni.

A szakosztályvezető a bajnoki esélyekről így vélekedett:

-- Az előző bajnokság döntősei, vagyis a Ferencváros és a BVSC újra egymással fog csatázni az első helyért, a harmadikért pedig a Honvéd és a Vasas küzd -- vélekedett Wiesner.

Vajon mit szól a "kifelejtéshez" a LEN-kupa győztes Újpest?

, Nemzeti Sport 1999. október 8.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999