FONTOS


 

Gyöngyösi, Lehmann és Kovács Zoltán az új fiúk
Méhes bajnoki sorrendje: Vasas, BVSC, Honvéd


Alakul a Vasas-Plaket. Méhes Jenő szakosztályvezető szerint -- nem csak a kötelező optimizmus beszél belőle -- egy fiatal, tettre kész, lendületes együttest láthatnak majd a piros-kék hívek. Ami bizonyos, a kapusposzton "nagy halat" fogtak, hiszen az Újpest Európa-bajnok kapusát, Kovács Zoltánt szerződtették (a helyettese Bíró Ákos).

És nem Kovács az egyetlen új szerzemény... A piros-kékek sapkáját viseli majd a bajnoki és a kupameccseken a volt válogatott Gyöngyösi András és a módfelett gólerős Lehmann István. Méhes komoly fegyverténynek tartja, hogy sikerült megtartaniuk legjobb játékosaikat, így biztos, hogy a Vasasban marad az Eb-nyertes és Világkupa-győztes Vári Attila. Annak ellenére marad, hogy Olaszországból, Spanyolországból és Görögországból egyaránt megkeresték a kiváló bekket. Vári marad és a válogatott kerettag center, Regős Áron is. Továbbra is a Vasasban tempózik a junior válogatott Windisch Ferenc , az egykori BEK-győztes Nitsovits Tamás, valamint a volt kanadai válogatott Tóth László. Méhes nem titkolja, komoly tárgyalásokat folytatnak az újpesti Katonás Gergellyel és bejelentkezett a csapatnál a BEAC-os Ágner Zoltán is, akit szintén szívesen látnának.

Persze, nem csak jönnek, mennek is pólósok. A várható távozók: Berezvai Ferenc (Szentes?), Regős Ádám, Felvégi Péter, Molnár Péter (UTE?, Szolnok?), Szabó Gábor (UTE?). A szakosztályvezető szerint az alakuló Vasas-Plaket képes lehet arra, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában a döntőbe jusson, a LEN-kupában pedig az elődöntőbe. Méhes arra is vállalkozott, hogy megtippelje, mely csapatok kerülnek dobogóra az október végén rajtoló bajnokságan. "A Vasas-Plaket, a BVSC-Brendon és a Honvéd-Domino lesz dobogón. Csak abban reménykedek, hogy ebben a sorrendben." -- zárta a nyilatkozatát Méhes Jenő.

*

Rangos pólótornát rendeznek péntektől vasárnapig Szolnokon, ahol három Bajnokok Ligája-résztvevő csapat is vízbe megy az 5. Sziltisz-kupán. Aki kilátogat a Damjanich uszodába, megnézheti például a BL-ezüstérmes jugoszláv Naftagas-Becsejt, amelynek az edzője a magyar Kásás Zolán, de elfogadta a meghívást a szintén BL-résztvevő török Galatasaray és a svájci bajnok Kreüzlinegen is. Magyar részről az UVMK Bau System-Eger, a rendező Szolnok, valamint a Kontavill-Szentesi VK indul.

*

Dr. Bene a fedélzeten
BEK-győztest igazolt az Eger


Buszos túrában reményedtek, persze, hogy repülővel kell menniük. A nemzetközi szintéren bemutatkozó UVMK Bau System-Eger október 27-től Málta szigetén vendégeskedik -- a LEN-kupa selejtezőjében. A csapat nem áll jól anyagilag (ezért szerették volna busszal utazni), ennek ellenére BEK-győztes játékost igazoltak. A kilencvenes évek közepén világverő Újpest centerét dr. Bene Andrást, aki az elmúlt idényben az olasz másodosztályban szerepelt.

-- Nem titok, Bene Andris keresett meg bennünket, természetesen örömmel fogadtuk -- mondta Demeter Béla, az UVMK Bau System-Eger szakosztályvezetője, aki nem tagadja, a máltai út komoly összegbe kerül majd, ám bízik benne, hogy sikerül összeszedi a költségeket. Az egri együttes a máltai Sirens, a görög Halkida, a szlovák Kosice és a belga Eeklo ellen próbálkozik a továbbjutással.

-- Két együttes léphet tovább, ezért szerintem van esélyünk -- folytatta Demeter. -- Ránézésre a görög Halkida tűnik a legerősebbnek, a Kosicét képesek lehetünk legyőzni, ami igaz a máltai és belga csapatra is.

(sal), Nemzeti Sport 1999. október 7.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999