FONTOS


 

Hetvenegy évet vártak rá...
Az Eger indul a LEN-kupában!


Az egriek pénteken jelezték is a Magyar Vízilabda-szövetségben, hogy szívesen elindulnak a kupasorozatban. A hír sporttörténelmi, hiszen hetvenegy (!) éves fennállása óta ez az első eset, hogy az egri pólócsapat kiléphet nemzetközi vizekre. A részvétel persze nem kevés pénzbe kerül majd, ám az egri vezetők bíznak abban, hogy előteremtik a részvételhez szükséges összeget.

-- Ez egy salto mortale, meglátjuk mi lesz a vége -- mondja Demeter Béla, az UVMK Eger szakosztályvezetője. -- Indulunk, a részvétel költségeit pedig megpróbáljuk előteremteni. Egy biztos, selejtezőt nem rendezhetünk, a nyitott uszodánk nem alkalmas rá.

-- Akkor most azért izgulnak, hogy ne kelljen messzire utazniuk?

-- Hát, egy vlagyikavkazi útnak valóban nem örülnénk... Olyan helyszínt szeretnénk, ahová busszal is eljuthatunk. A repülős út ellenben nagyon sokba kerülne.

-- A részvétel mellett azért a győzelem is fontos?

-- Az, hogy indulunk, feldobta a csapatot. Biztos vagyok benne, hogy méginkább összekovácsolódik a gárda. Kell is a tartás, hiszen nem titok, Madaras Norbert a BVSC-ben folytatja és Lehmann István is komoly tárgyalásokat folytat a Vasassal. Tudjuk, nincs sok esélyünk a LEN-kupában, így az a fontos, hogy tisztességes játékot nyújtson a csapat. Ezt az évet még kihúzzuk valahogy, jövőre pedig végre új sportélet kezdődik Egerben.

-- Mire gondol?

-- Megnyílik a Makovecz-féle csodálatos uszoda, amely új alapokra helyezheti az egri úszást és pólót.

-- Az még odébb van, de melyik uszodában szerepelnek, ha esetleg továbbjutnak a LEN-kupa selejtezőjéből?

-- A kérdés nem időszerű, előbb várjuk meg a sorsolást. Nem tudja véletlenül, van vlagyikavkazi csapat a LEN-kupában?

Deutsch--Pázmányi megbeszélés

Deutsch Tamás sportminiszter négyszemközti megbeszélést folytatott pénteken Pázmányi Gáborral, a Magyar Vízilabda-szövetség megbízott főtitkárával. A konzultáció után Pázmányi elmondta, a sportminiszter igéretet tett arra, hogy ha a szövetség továbbra is visszafogott, takarékos gazdálkodást folytat, akkor az ISM a MOB-bal közösen gondoskodik arról, hogy az év végén ne legyen anyagi gondja a pólószövetségnek.

Matutinovics Pescarában?

Dragan Matutinovics, a BEK-győztes Splitska Banka edzője úgy tűnik igen közel áll ahhoz, hogy távozzon a dalmát klubból és átvegye az olasz Pescara irányítását -- legalábbis ezt írják a horvát újságok, amelyek szerint évi 200 ezer német márkát ajánlottak az olaszok Matutinovicsnak. A mester azonban továbbra is állítja, marad a Splitska Bankánál. Mint elmondta, szeretné ha idén is BL-győztes lenne a csapata. A klub vezetősége eddig minden kívánságát teljesítette Matutinovicsnak, szerződtette a válogatott kapusát, Skolnekovicsot és Krekoviccsal, Leticával, valamint Vegarral is tárgyalnak.

"Csak baráti látogatáson voltam Pescarában, a pescarai pólócsapat elnöke nagyon jó barátom" -- válaszolta Matutinovics arra a kérdésre, hogy mit keresett Pescarában ha nincs szándéka oda szerződni.

A horvát lapok ennek ellenére továbbra is azt tartják, hogy az edző az olasz csapathoz szerződik.

(sal, heka), Nemzeti Sport 1999. augusztus 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999