FONTOS


 

Jesus Rollán a vízben is élvezi az életet
Azért csigát nem gyűjt...

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2001.08.29
--------------------------------------------------------------------------------

- Mindig mosolyog. Hogy csinálja? - kérdeztük a Világválogatottal hazánkban fellépő olimpiai és világbajnok spanyol kapustól, a "legbolondabbnak"tartott, már a nevével is feltűnést keltő Jesus Rollántól.

- Az életelemem. Ilyen vagyok, szeretem az életet, mindenben megtalálom a pozitívumot. Különben is, egy igazi vízilabdásnak Magyarországon tartózkodni maga a menny, a sportág fővárosában fantasztikus az emberek rajongása ezért a játékért. Most is hátborzongató érzés volt a Világválogatott tagjaként vízbe szállni a csodálatos Margitszigeten.

- Ahol végre pozitív élmények érhették a vízben is...

- Legyőztük a magyarokat, ez tény, de higgye el, ezúttal teljesen mindegy volt az eredmény. Gáláztunk egy jót, élveztük a játékot, nem is figyeltünk az eredményre.

- Ön minden értelemben hozta magát: ismét kivédte ászaink szemét, ráadásul újfent előadta magát, puszilgatta a labdát, vigyorgott. Viselkedése miatt - félre ne értese! - bolondnak tartják nálunk. Mit szól ehhez?

JESUS ROLLÁN
Született: 1968. 04. 04.

Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (1996), olimpiai 2. hely (1992); 2x világbajnok (1998, 2001), vb-2. hely (1994); Vk-3. hely (1999); BEK-győztes (1995); 2x Szuperkupa-győztes (1992, 1995)

- Otthon sincs másként, ott sem tartanak épp eszű embernek. De szeretnek, és ez a lényeg. Nézze, én a vízben is jól akarom magam érezni, szeretek hülyéskedni, viccelődni, ha kell, idegesíteni vele az ellenfelet. A nézők a showra is kíváncsiak, ez ne feledjük.

- Azt olvastam önről, hogy csigákat gyűjt, és versenyezteti őket. Ha azt mondja, hogy igaz...

-...hát ez jó! Már mások is kérdezték ezt, olyan vicces az egész.

- Ezek szerint azért nem merészkedik eddig.

- Természetesen szó sincs semmiféle csigagyűjtésről. Azért terjedhetett el ez a pletyka, mert egyszer elém raktak egy kérdőívet, amin a hobbi rubrikába a csigagyűjtést írtam be poénból. Viccnek szántam, ez lett belőle. De tetszik!

- És mi az igazi hobbija?

- Megviccelni másokat. És persze védeni, mert nekem a kapuban állni is szórakozás, nem munka.

- Itt a Szigeten az Eb-n nem úgy tűnt.

- Pedig csak arról volt szó, hogy nem voltam, voltunk igazán formában. Nem volt időnk felkészülni az Eb-re, éppen ezért leginkább a világbajnokságra koncentráltunk. Azt hiszem, megérte.

- Fukuokában megőrjítette az ellenfeleit. Meddig képes még ilyen kiugró teljesítményre?

- Remélem, sokáig. Bár már mindent elértem, mégis ugyanolyan motivált vagyok, mint korábban. Például rendkívül érdekel a következő világbajnokság, amelyet odahaza rendeznek. Nyertünk Perthben, Fukuokában, csodálatos lenne a triplázás. Na de hát addig klubszinten is rengeteg a feladat.

- Ja igen, a legújabb olasz sztárcsapatba, a Reccóba igazolt. Miért hagyta ott kedvenc csapatát, a Catalunyát?

- Nem tudtam ellenállni az olaszok hívó szavának. Kiváló játékosok lesznek Reccóban, kezdve az önök klasszisával, Benedek Tiborral, akivel biztosan nagy élmény lesz együtt játszani. Nem titok, bajnokságot, majd utána Bajnokok Ligáját akarunk nyerni. Aztán szépen visszatérhetek Spanyolországba.

- Most, hogy szó van Sostar magyarországi fellépéséről, talán öntől is megkérdezhetjük: elképzelhetetlen, hogy hazánkba igazoljon?

- Látja, a napokban pont ezen gondolkoztam, még a kapitányunknak - akit a legjobb szakembernek tartok -, Juan Janénak is felvetettem. Szeretem Magyarországot, szívesen játszanék itt. Csak hát eddig sohasem hívtak...Amennyire tudom, nem is igen vannak légiósok a bajnokságukban, pedig szerintem sokan jönnének. Már csak a sok szép magyar lány miatt is...

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 
  A Hajósban 2001.06.08
  Női döntő, 2001.06.23
  Öreg fiúk, 2001.06.24
  Férfi döntő, 2001.06.24

  
  Unicum-gála 2001.08.25
  Dudisuli 2001.08.26

 
LINKEK