FONTOS


 

A négygólos Primász Ágnes vezetésével a legjobb négy között Faragó Tamás csapata
Elődöntőt érő biztos siker

És akkor Petik Attila adrenalinszintje emelkedni kezdett...

A BVSC-Brendon pólósa ijedten nézte, amikor Jenny Ritz elé került a labda, s a franciák hármasa a meccs legvégén egyedül közelített Szép Brigitta felé. Gól lesz, nem lesz gól?

A kérdés bizonyos fokig jelentéktelennek tűnhetett, elvégre az eredményjelző tábla 12-3-as magyar vezetést mutatott. Jelentéktelennek, elvégre a spanyolok megtették nekünk azt a szívességet, hogy iszonyatosan megszorították a hollandokat, mi több, kis híján le is győzték őket. A De Bruijn vezérelte tulipánosok mindössze 7-6-ra tudták legyűrni ibériai riválisukat, ami azt jelentette, hogy Faragó Tamás csapatának akár egy egygólos árva győzelmecske is elegendő lett volna az egyenes ágon való elődöntőbeli szereplés kivívására.

Tudjuk talán ennek be, hogy az első két negyedben akadozott válogatottunk gépezete. Hátul ugyan nem volt különösebb probléma (nagy szó ez azok után, hogy a megelőző napon épp ezen a téren maradtak el önmaguktól a lányok - igaz, a franciákat még véletlenül sem szabad összehasonlítani a hollandokkal), ám elöl akadtak hibák. Mezei Dániel, az MTV riportere meg is jegyezte, szívesebben venné a zápor helyett a gólzáport, miközben egy vízcseppet törölt le az orráról... Az időjárás nem volt kegyes a hölgyekhez, valamint a közel ötszáz fős, minden dicséretet megérdemlő közönséghez, szakadatlanul eset az eső, hideg is volt, csak reménykedhetünk abban, hogy játékosaink megfázás nélkül vészelték át a délutánt.

A meccs második felében egyébiránt felpörgették az iramot, fizikailag egyértelműen felülmúlták ellenfelüket, s szebbnél szebb gólokkal mattolták Ruyer kapust. Különösen Primász Ágnes remekelt, aki négyet is vágott (amivel a góllövőlista élére került), de tulajdonképpen mindegyik magyar gól szép akció után született. Lányaink tehát az elődöntőben vannak, s csütörtökön a keddi orosz-görög derbi győztesével játszanak a fináléért.

És hogy végül is miért izgult akkor Petik Attila?

A Tipp-mixen kötött fogadása miatt, ami bukott volna, ha Ritz sikerrel jár, s "csak" nyolccal nyernek a lányok. Szép Brigitta azonban gyönyörűen védte a ziccert - jutalma egy hatalmas csók volt. No, nem csak úgy ám! Szép Brigi Petik kedvese ugyanis. A nyerő szelvény a családban maradt...

Nemzeti Sport 2001.06.19.

Nők, A csoport, harmadik forduló:
Olaszország - Oroszország 7-6 (2-3, 2-2, 2-0, 1-1)
vezette: Császár (magyar), Cabello (spanyol)
gól: Malato 3, Sciolti, di Mario, Musumeli, Greco 1-1, illetve Kuzina 3, Tolkovnova, Konuk, Vasziljeva 1-1
Görögország - Németország 8-7 (3-2, 1-3, 2-1, 2-1)
vezette: Kosztolánczy (magyar), Van Hems (francia)
gól: Moratidu 3, Kozomboli 2, Azilian, Pateru, Moraiti 1-1, illetve Kottig, Bonenberger 2-2, Schindelbauer, Dierolf, Hoffmann 1-1

Nők, B csoport, harmadik forduló
Hollandia - Spanyolország 7-6 (0-1, 3-3, 1-2, 3-0)
vezette: Petronilli (olasz), Vaszilu (görög)
gól: Oostendorf 3, De Bruijn 2, Van den Ham, Peerenboom 1-1, illetve Valles, Fuentes 2-2, Lopez, Ramirez 1-1
Magyarország - Franciaország 12-3 (2-1, 2-1, 3-0, 5-1)
500 néző
vezette: Bock (német), Bajanaru (román)
Magyarország: Szép - Sipos 1, Szremkó 2, Drávucz 1, Stieber, Rédei, Valkay Á. 1, csere: Primász 4, Györe, Valkay E. 1, Tiba 1, Tóth 1
Franciaország: Ruyer - Gauthreau 2, Ritz 1, Mozdizierz, Sommes, Fack, Argaud, csere: Fremaux, Goulut, Lormeau
emberelőny: 6/5 illetve 6/2

A magyarok a francia kapus kiállítása után már 40 másodperc után megszerezték a vezetést Drávucz Rita góljával. Utána viszont akadozott a csapat játéka, főleg támadásban hibáztak sokat a játékosok. Ennek ellenére fokozatosan növelte előnyét Faragó Tamás együttese és végül kiütéses győzelmet aratott Franciaország ellen.

Faragó Tamás a siker után így nyilatkozott: "A lányok nagyon komolyan vették a meccset, ennek eredménye a fölényes győzelem. Most két nap szünet jön, nem tudom ez jó-e nekünk, mindenesetre igyekszünk hasznosan eltölteni a pihenőt."

A holland és a spanyol együttes a negyeddöntőben folytatja.

Forr a víz az Eb-n


A spanyol Bellen Sanches (balra) vív meg a labdáért a holland-spanyol női csoportmérkőzésen ellenfelével, Alette Sybringgel. Az összecsapást a németalföldiek nyerték 7-6-ra.



Esőverte hölgysiker

A hollandok elleni döntetlen után tegnap győznie kellett női vízilabda-válogatottunknak a francia együttes ellen, hogy csoportelsők legyenek. Ez azért is volt fontos, mert a két csoport győztese már csak a döntőbe jutásért száll vízbe, míg a másodikok a másik csoport harmadik helyezettjével mecscselnek, hogy ugyanide jussanak.


Szépségelőny

Nem tűnt nehéz ellenfélnek a gall csapat, hiszen eddig egyetlen meccset sem nyert, és már nem is fog, mert lányaink magabiztos játékkal 12-3-ra verték a vendégeket. Faragó Tamás Dancsa Katát és Pelle Anikót is pihentette, helyettük Győre Anett és Tóth Andrea kapott lehetőséget. A szakadó eső ellenére is több százan jöttek ki buzdítani a csapatot. A mérkőzés elpuskázott lehetőségek sorával kezdődött, szebbnél szebb akciók maradtak kihasználatlanul. Szerencsére, a franciák sem voltak túl eredményesek, igaz, az ő támadásaikban nem volt benne a góllövés lehetősége. A félidei 4-2-es magyar vezetés után végre nemcsak az eső, hanem a gólok is záporoztak. Primász Ágnes ma is nagyszerű formában volt, a mérkőzés végéig négyet lőtt a gall kapuba. Az utolsó negyedben aztán hengerelt a magyar együttes. Lányaink öt gólt lőttek, míg ezalatt csak egyet kaptak, így jogosan szólt a szép volt lányok! buzdítás. Válogatottunk legközelebb két nap múlva száll vízbe, akkor már az ötvenes medencében. Az elődöntőben a holland - görög összecsapás győztesével találkozunk.

buda, A Színes Sport 2001.06.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK