FONTOS


 

Megérte a montreali kitérő
A felkészülési problémák ellenére

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 1999.11.08
--------------------------------------------------------------------------------

Mivel a magyar műúszásnak a párosban van a legnagyobb esélye arra, hogy kivívja az olimpiai indulás jogát, az országos bajnokságon is erre a számra fektették a hangsúlyt, vagyis csak párosban írtak ki versenyt.

A viadalnak nemcsak a bajnoki cím volt a tétje, hanem az is, hogy az első helyezettet illeti meg az olimpiai kvalifikációs versenyen (2000. április, Sydney) való részvétel joga. A győzelmet a világversenyeket megjárt Marschalkó Petra, Hámori Zsuzsa összeállítású kettős szerezte meg -- nagy fölénnyel.

Pedig a lányok felkészülése nem volt zökkenőmentes. A augusztusi Európa-bajnokság óta szinte alig van lehetőségük az edzésre, az uszodahiány talán őket érinti a leginkább, alig jutnak szabad vízfelülethez. Az Újhegyi úti uszodában reggel 6 és 8 között készülhetnek, amiért hálásak az uszoda vezetőjének, de ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a többi ország műúszóival, legalább négy órával többet kellene gyakorolniuk. Erre egyelőre esélyük sincs.

Persze Hámoriék nem adták fel, szülői segítséggel három hetet Montrealban töltöttek, egy ottani edzővel készítették el, például, a rövidprogramjukat. De természetesen nem járhatnak állandóan Kanadába, ezért a mesterükkel, Tengg Csillával arra próbálnak megoldást találni, hogy itthon is elfogadtassák magukat, és megfelelő körülmények között tudjanak készülni.

8. országos bajnokság, Székesfehérvár
Páros. Bajnok: Marschalkó Petra, Hámori Zsuzsanna (Aqua-Ventura SE, H2OSE, edző: Tengg Csilla) 89.086, 2. Ökrös Anna, Almási Eszter (Aqua-Ventura SE) 87.324, 3. Kapusi Nikolett, Tóth Gabriella (Honvéd SE) 86.020
Szinkron- és MŰÚSZÁS

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Szinkronúszás
  magyarul