FONTOS


 

Hitehagyott műúszók, nem utazhatnak a vb-re
Vissza a kezdetekhez

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (jánosy), Színes Sport 2001.07.10
--------------------------------------------------------------------------------

Talán a műúszók sajnálják a legjobban, hogy nincs minden évben olimpia. Sydney előtt ragyogó körülmények közepette készülhettek. Nem csoda, hogy nagy reményekkel várták az idei fukuokai világbajnokságot. Nos, a nagy ívű tervekből semmi sem vált valóra, nem utaznak Japánba.

Nem tudták előteremteni az utazáshoz szükséges pénzt, így a magyar páros csak itthonról kísérheti figyelemmel az eseményeket.

- Csalódottak vagyunk - mondja Tengg Csilla, a válogatott edzője. Bár ez utóbbi titulus nem fedi a valóságot, hiszen szerződés nélkül, ingyen és bérmentve készíti fel két tanítványát. - Ilyen körülmények között még a sportág fennmaradása is kérdéses. Alig nyolc éve létezik hazánkban a műúszás, s azóta fokról fokra magasabbra léptünk a nemzetközi mezőnyben. Azzal, hogy nem leszünk ott a vb-n, komoly presztízsveszteség ér bennünket.


Csilla szerződés nélkül dolgozik

A szövetség szinte csak papíron működik, és édeskeveset tett azért, hogy Fukuokába utazhassanak. A versenyzők mostoha körülmények között készülnek, nincs megfelelő menedzselés, az elnökség szinte a kisujját sem mozdította annak érdekében, hogy szponzorokat, támogatókat találjon.

- Most vagy újra, az alapoktól kezdünk mindent, vagy abbahagyjuk az egészet. Így nem sok értelme van a munkának.

Szinkron- és MŰÚSZÁS

KÉPEK

  

 
LINKEK