FONTOS


 

Hajnal András is Sydneybe utazhat
Sikeres nap a római GP-n
Hajnal a harmadik magyar olimpiai résztvevő


Lengyel Imre már korábban kivívta az olimpiai részvétel jogát. Aztán jött a 15 éves Barta Nóra, aki ifjúsági Európa-bajnok - emellett a nyugodt versenyzés mestere - és a bécsi Európa-kupa-viadalon ő is jogot szerzett a sydneyi indulásra.

Barta Nóra pénteken újra villant. A műugróknál két kvalifikációs szint van, az alacsonyabb akkor érvényes, ha egy nemzetből csak egy versenyző képes teljesíteni. Ha két műugró akar egy országot képviselni ugyanabban a számban, akkor magasabb a ponthatár. A nőknél 3 méteren 230, illetve 245 a két szint. Barta Nóra pénteken a római GP-n kétszer, a selejtezőben és a döntőben is túlteljesítette a szintet, ez azt jelenti, hogy ha rajta kívül egy másik magyar hölgy, például Falkay Krisztina is megugorja az alacsonyabb szintet, Barta Nóra akkor is ott lehet Sydneyben - Falkay viszont csak úgy vehet részt az olimpián, ha ő is teljesíti a magasabb ponthatárt.

Bartán kívül egy másik magyar versenyző, a Szolnok színeiben szereplő Hajnal András, aki Barta Nórához hasonlóan ifjúsági Európa-bajnok, szintén remekül szerepelt. A római GP toronyugróversenyében 546 ponttal a 6. helyen végzett, és mivel a magasabb kvalifikációs szint 510 pont volt, ő is biztos résztvevője a sydneyi olimpiának.

(tamás), Nemzeti Sport 1999. július 11.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Hajnal András