FONTOS


 

Angyal visszatért a "tetthelyre"
"Nem keveredtünk bele a doppingbotrányba"

A sydneyi olimpián a magyar csapat legjobban teljesítő sportága a kajak-kenu volt, Angyal Zoltán (képünkön) szövetségi kapitány lányai-fiai sohasem látott sikerrel szerepeltek. A most megszerzett négy aranyat korábban még csak megközelíteni sem sikerült. S hogy nem csak "esernyőemberek" viszik a sportágat, azt jelzi, hogy a 15 versenyző közül 13-an érmet nyertek. Méltán szerezte meg a szakvezető a szövetségi kapitányok között a második helyet az újságírók szavazatai alapján. Most jól megérdemelt szabadságát tölti, és hol is érezhetné legjobban magát, mint a sikerek színhelyén, Sydneyben.

"A magyar kajak-kenu válogatott legnagyobb erénye az volt az elmúlt négy esztendő során, hogy sikerült tartanunk az első helyet a nemzetek közötti összesített pontversenyben. A németek és a lengyelek is erősek voltak, de mi még náluk is kiegyensúlyozottabban szerepeltünk. De legalább ennyire fontos, hogy nem keveredtünk bele a külföldiek közül sokakat érintő doppingbotrányba. Erre büszkék lehetünk, és az erdeményeink után sem vetődött ránk még csak a gyanú árnyéka sem."

Ezek az eredmények a pontosan megtervezett szakmai munka nyomán jöhettek létre.

"A válogatott versenyzők ez elmúlt olimpiász során a világversenyek mellett évente részt vettek két-három jelentős nemzetközi versenyen is. Ez a kiegyensúlyozott gazdasági és technikai háttérnek is köszönhető, mert anyagi gondok miatt nem maradtak el események. A szövetségi fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb hajókkal állhattunk rajthoz. A következő szezon legfontosbb feladata az Európa- és a világbajnokságra való felkészülés. Ez az olimpia miatt a korábbiakhoz képest másként alakul, mert a versenyzők november-december során kezdték el a munkát, míg korábban szeptemberben kezdődtek az edzések. Fontos feladat még az 1999-ben életre hívott olimpai utánpótlás-válogatottban szerepelt fiatalok beépítése a ?nagycsapatba=, hogy a következő olimpián már őket is figyelembe lehessen venni a keret kialakításakor."

(gadácsi), Színes Sport 2001.01.04.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK