FONTOS


 

Világ Kupa, Sydney 1999

Selejtező 1. forduló

Olaszország--Magyarország 10--8 (3--3, 3--2, 2--2, 2--1)

800 néző, V: Prihodko (kazah), Bower (ausztrál)

OLASZORSZÁG: Gerini -- Mangiante, ANGELINI 2, Binchi 1, R. Calcaterra 1, Silipo, Sottani 1. Cs: Postiglione 1, Vittorioso, A. CALCATERRA 2, Ghibellini 2.
Szövetségi kapitány: Ratko Rudics

MAGYARORSZÁG: Kósz -- Fodor, Kásás, Steinmetz B. 1, dr. Molnár T., Vári, KISS G. 4. Cs: Märcz 1, Varga Zs., Vincze 1, Biros 1, Tóth F., Szécsi (kapus).
Szövetségi kapitány: dr. Kemény Dénes

Gól -- emberelőnyből: 8/4, ill. 13/6

A MEGNYITÓ ÜNNEPSÉG: Ekkor már túl voltunk az olaszok elleni vereségen. A magyar csapat szemben - feketében - a kék ruhás olaszok mellett. Emberek a fiúk, nem gépek, azaz nem lehet mindig csak győzni, zárta le a szakmai közvélemény. Persze azért a fiúk nem igy gondolták.

A meccs napján már nincs mit tenni. Steinmetz Barnára nézve azonban bizonyosan nem lehet valami nagyon magas.

Az olasz-magyar mérkőzés utáni számolgatások:

Tekintettel arra, hogy kikaptunk az olaszoktól, ezután minden mérkőzést meg kell nyernünk, hogy biztosan a négyes döntőbe kerüljünk, sőt ez sem elég, mivel, ha a csoportunkban a jugoszlávok legyőznék az olaszokat, akkor hármas holtverseny alakulhat ki, és ez esetben a helyezések eldöntése elég bonyolult, és számunkra rendkivül kedvezőtlen. A hármas holtverseny esetén a gólkülünbség dönt a helyezésekről, de oly módon, hogy mindhárom azonos pontszámú csapatnak kiveszik a számitásból a legnagyobb gólkülönbségű mérkőzését, és ez alapján történik a helyezés megállapitása. Ha ez is egyenlő, akkor a több lőtt gól dönt. Ez számunkra azért kedvezőtlen, mivel az utolsó meccsünk a görögök ellen lesz, és feltételezhetően ez lesz a legnagyobb gólarányú, ezért ez esik ki a számitásból, tehát az előttünk zajló olasz - jugoszláv meccsen pontosan tudni fogja mindkét csapat, hogy hogyan kell alakitani az eredményt, úgy hogy azok ketten biztosan bekerüljenek.
Ez azt jelenti az előzetes számitások szerint, hogy csak akkor teljesen bizonyos a bekerülésünk, ha mind a jugoszláv, mind a görög csapatot 3 vagy ennél több góllal verjük meg.
Természetesen, ha az olaszok is és mi is megverjük a jugoszlávokat (persze a görögöket is), akkor nincs hármas holtverseny és gólarány számitás.

Ezzel a góllal feljöttünk 7 -8-ra, de nem tudtuk folytatni a felzárkózást.

MVLSZ, 1999. szeptember 28.

Férfi válogatott
VERSENY

KÉPEK

  Melbourne

 
LINKEK

  Sydney VK 1999