FONTOS


 

Világ Kupa, Sydney 1999
Vízilabda-válogatottunk Melbourne-ben győzte le Ausztráliát

Győzelemmel kezdte ausztráliai vendégszereplését a magyar férfivízilabda-válogatott: a jövő heti, Sydneyben sorra kerülő Világ Kupát megelőző melbourne-i négyes torna nyitányán az Európa-bajnokok egy góllal verték a házigazdákat.

Magyarország-Ausztrália 14-13 (4-4, 4-5, 2-2, 4-2)
A magyar csapat góldobói:
Kásás 3, Molnár 3, Vári 2, Kiss G. 2, Varga 1, Fodor 1, Vincze 1, Biros 1.

Három, emberelőnyből lőtt góllal hamar elhúzott a magyar válogatott (3-0), de aztán kiütközött a játékosokon a fáradság: nem múlt el nyomtalanul, hogy 30 órás utazás másnapján, gyakorlatilag egyetlen edzés után szállt vízbe Kemény Dénes együttese.

Az is meglátszott az eredmény alakulásán, hogy a házigazdákkal játszott a magyar válogatott, mert a meglehetősen sajátos bírói felfogásnak köszönhetően valóságos "kiállításfesztivált" láthattak a nézők: az emberelőnyök megoszlása 16-10 volt az ausztrálok javára, holott a magyarok semmivel sem játszottak durvábban ellenfelüknél.

A meglehetősen változatos mérkőzésen a harmadik negyed közepén már két góllal is vezetett az ausztrál együttes (11-9), ám ettől kezdve feljavult a mieink védekezése, és az utolsó negyedben három perc alatt megfordították a találkozót (13-11).

A hajrá így is izgalmas volt, de az utolsó két emberhátrányt sikerült kivédekezni. A mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatában Szécsi kapus fantasztikus bravúrral hárította Marsden ejtését.

A négyes torna második mérkőzésén Jugoszlávia 7-5-re legyőzte Görögország együttesét. A magyar válogatott szerdán két mérkőzést játszik: közép-európai idő szerint hajnali 5-kor a jugoszlávokkal, majd 13.30-kor a görögökkel.

[origo], 1999. szeptember 21.

Férfi válogatott
VERSENY

KÉPEK

  Melbourne

 
LINKEK

  Sydney VK 1999