FONTOS


 

Világ Kupa, Sydney 1999
Egy nap a levegőben, aztán azonnal irány a víz
Nagy utazás... de ekkora?

Kásás Tamás elindította a stoppert, majd fanyar arccal megjegyezte: "Meglehet, lemerül az órám mire odaérünk..." Való igaz, a Bécs felé induló gép fedélzetén ülve örökkévalóságnak tűnt a válogatott előtt álló repülőút.

Huszonnyolc óra Ausztráliáig.

Mindenesetre a schwechati reptéren eltöltött négy óra beillett afféle "hangolásnak" -- még szerencse, hogy a csapat "abrakmestere" a Régi Sípos főnöke, Fejér Miklós kétszatyornyi rántott csirkét és fasirtot csomagoltatott be a konyhán, azzal valahogy kibekkelték játékosaink a várakozás irgalmatlanul hosszú óráit.

Vasárnap szálltak fel a Lauda Air sydneyi járatára, hogy aztán a jövő heti Világkupa színhelyéről hétfőn továbbreppenjenek Melbourne-be, ahol keddtől négycsapatos tornán van jelenésük a házigazdák, a görögök és a jugoszlávok társaságában.

Azok után, hogy pólósaink egy teljes napot ülésekbe gyűrődve szenvedtek végig, némiképp kilátástalannak tűnik a keddi, ausztrálok elleni meccs. Kemény Dénes szövetségi kapitány mindazonáltal amondó: "Ez már annyira fura szituáció, hogy talán épp ezért fog menni a játék."

Jobb híján ebben bízhatnak. Meg azért -- saját magukban is.

***

Klarics búcsúzik

A világ egyik legismertebb, és legtöbbet foglalkoztatott pólóbírója, a horvát Zseljko Klarics bejelentette, hamarosan visszavonul. A bíró pályafutásáról csak annyit: a firenzei volt a kilencedik Európa-bajnoksága, négy olimpián, öt világbajnokságon, hat BEK-döntőn, öt KEK-döntőn, valamint két-két LEN-kupa- és Szuperkupa-döntőn bíráskodott. Klarics eldöntötte, a sydneyi olimpia után befejezi a pályafutását. A legemlékezetesebb meccsének az atlantai magyar--olaszt tartja. A legmulatságosabb története pedig a következő: "Amikor az ausztrál pólóbajnokságban bíráskodtam, a szállodában többször összefutottam a szintén Perth-ben tartózkodó Ben Johnsonnal. A harmadik találkozásunkkor megkérdezte, mivel foglalkozom. Nagyon csodálkozott, hogy létezik olyan sport is, amit vízilabdázásnak neveznek".

Nemzeti Sport 1999. szeptember 20.

Férfi válogatott
VERSENY

KÉPEK

  Melbourne

 
LINKEK

  Sydney VK 1999