FONTOS


 

Úszó, műugró, műúszó, hosszútávúszó és vízilabda Eb 1995
Bécs, avagy a huszonkettedik ...

Bécs, a nők városa

Vízilabdabánat maradt számunkra a bécsi Európa-bajnokság utolsó napjára. Bosszankodhat a férfi-válogatott szövetségi kapitánya, Horkai György, hiszen fiai remekeltek az egész tornán, csak ippeg az olaszok elleni finálén fogyott el a tudomány. Ugyancsak a taljánokkal meccseltek a hölgyeink az aranyért, ám itt az ellen volt az esélyesebb. Mint látható, a végén az olasz lányok vígadhattak, a mieinknek csak a látvány maradt. Hogy mégis aranyosra sikeredett a zárónap, köszönhető a csodálatos Egerszegi Krisztinának, aki a 200 hát döntőjét nyerte, meglehetős fölénnyel, megszerezvén saját második, Magyarország harmadik bécsi aranyérmét. S hogy a császárváros miért a nőké? Egyszerű, hisz a harmadik magyar aranyat is hölgy, a hosszútávúszó Kovács Rita szerezte.
Véget ért .. mert minden véget ér egyszer. Két hétig Bécsre figyeltek a "vizes" sportágak szerelmesei, két hétig a Császárváros volt az epicentrum a medencék világában. Hogy milyen volt a huszonkettedik kontinensbajnokság? Mint az előző huszonegy. Állócsillagok és meglepetésemberek, világraszóló diadalok és méretes bukások. És, hogy nekünk milyen volt? Felemás. Adta a magyar úszósportnak Kovács Ágit, a női vegyes váltót, viszont el is "lopott" a nimbuszból. Rózsa nem lett érmes, ellenben Güttler két ezüstöt nyert, Egér pedig mindamellett, hogy két aranyat "akasztott" le, elszalasztott kettőt. A férfi pólósok most sem nyertek - az ezüst sajnos most nem csillog szépen - a női válogatott viszont döntőbe került, amit kevesen hittek volna a szakmában.

Láthattuk Szuper-Franzit, aki ismét aranyhegyet tempózott össze és láthattuk a butácska Franzit, aki "elbaltázta" a 200 gyors aranyát. Láthattuk Alekszandr Popovot, aki most is szép komótosan összeúszta a magáét, és láthattuk Pankratovot, aki pazar világcsúccsal nyerte a 100 pillangót. No és láthattuk Sievinent, aki a vegyes mellett már gyorson is extraklasszis.

És, hogy milyen lesz a huszonharmadik Sevillában? Mint az előző huszonkettő.

Már "csak" két évet kell rá várni ...
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
VERSENY

EREDMÉNYEK

  Úszás
  Műúszás, műugrás, hosszú-    távúszás
  Női és férfi vízilabda

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Bécs EB 1995