FONTOS


 

Lehet, hogy Risztov Évát hat számban nevezik Barcelonában
Kovács: vegyesen a vb-n

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.02.27
------------------------------------------------------------

A hír némileg meglepő, az olimpiai bajnok Kovács Ágnes a tervek szerint a barcelonai világbajnokságon új úszásnemben debütál, könnyen előfordulhat, hogy 200 méter vegyesen is rajtkőre áll. Csaknem nyolc éve, a bécsi Európa-bajnokságon indult első alkalommal a felnőttek között. Azóta két olimpián, két világbajnokságon és öt Eb-n szerepelt.


Kovács Ágnes 200 méter vegyesen indulna Barcelonában
De csak mellúszóként. Úgy tudjuk, az Amerikában tanuló és tréningező hétszeres Európa-bajnok döntött úgy, hogy vegyesen is szerepet vállalna, és minderről az edzőjét, Turi Györgyöt is értesítette, aki jelenleg Dél-Afrikában, Strand városában edzőtáborozik a tanítványaival.
"Ági vetette fel a gondolatot, azt mondta, úgy érzi, egyre jobban megy neki a vegyes úszás. Mivel a vegyes javítja az állóképességét, egyáltalán nincs hátrányára a felkészülésének. Tehát nincs ellenemre, hogy az ötvenméteres mellúszás helyett kétszáz méter vegyesen szerepeljen a barcelonai világbajnokságon, ám csak abban az esetben, ha úgy látjuk, esélyes a döntőre" - vélekedett Turi, aki amúgy a háromszoros rövid pályás Európa-bajnok Risztov Éva esetében sem tartja elképzelhetetlennek, hogy új számok kerülnek az étlapra. A Bp. Spartacus klasszisa a tavalyi, berlini nagymedencés Európa-bajnokságon négy számban indult (400 és 800 m gyors, 200 m pillangó, 400 m vegyes), és négy ezüstérmet nyert. Könnyen megeshet, Barcelonában hat (!) számban lesz benevezve.

"Éva február közepén országos csúcsot úszott ezerötszáz méter gyorson, az időeredménye már most a világ legjobbjai közé sorolja. Ezenkívül a kétszáz vegyes is sok jót tartogathat számára. A legjobb megoldás az lenne, ha mind a hat számban beneveznénk, hiszen ebben az esetben némi pénz ellenében még visszaléphetne egy-egy számtól, viszont szeretném elkerülni azt, hogy nem nevezzük be valahová, és aztán a mezőny ismeretében a helyszínen kiderül, hogy kidobtunk egy érmet az ablakon."
A Bp. Spartacus vezetőedzője arról is beszámolt, bár a decemberi rövid pályás Eb-n Risztov volt a mezőny legeredményesebb versenyzője, mégsem vesz részt az áprilisi, amerikai világbajnokságon. Az ok Turi szerint roppant egyszerű: nem fér bele a felkészülésbe.

Közgyűlés elôtt

Budapest. Március 2-án, vasárnap 11 órától a Testnevelési Egyetem dísztermében tartja éves, rendes közgyűlését a Magyar Úszó-alszövetség. Az úszókat, műugrókat, műúszókat és hosszútávúszókat tömörítô Magyar Úszószövetség egy órával késôbb ugyanitt tartja közgyűlését.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK