FONTOS


 

Elégedetten távozott az Európai Úszóliga igazgatója
Sansa szerint Budapest jó házigazdája lenne az Eb-nek

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.11.23
------------------------------------------------------------

A 2006-os nagymedencés úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokság (július 26.-augusztus 4.) volt terítéken pénteken délelőtt a Danubius Grand Hotelben tartott sajtótájékoztatón, pontosabban a magyar pályázat esélyei.
Egy biztos, Alessandro Sansa, az Európai Úszóliga (LEN) olasz igazgatója alig kétnapos terepszemléje után elégedetten nyilatkozott, tartja azt: Budapestnek nem jelenthet gondot az esemény megrendezése. A diplomatikusan fogalmazó LEN-vezér azért óvatosságra intett mindenkit, hiszen a másik pályázó város, Eindhoven hasonlóan magas színvonalú rendezőnek bizonyulna. A két rivális között amúgy december 14-én, a riesai rövid pályás Eb ideje alatt - titkos szavazás után - dönt a LEN 13 tagú bizottsága. Ami a két pályamunkában közös, a hollandok mellett a magyar pályázó is új uszodát ígér.
Mint kiderült, ha Budapest adhat otthont az eseménynek, akkor a magyar kormány garanciát vállal arra, hogy időben elkészül a tényleg minden igényt kielégítő létesítmény, amely több mint hatmilliárd forintba kerülne. A nyitott 50 méteres medencénél 16 ezer (!) néző foglalhatna helyet, a fedett ötvenesben történteket pedig 6300 néző figyelhetné (de lenne benne 33 méteres teknő is és természetesen a pólósok, műugrók és műúszók is tökéletes kiszolgálásban részesülnének).
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke az Eb-rendezés várható költségeiről nem kívánt részletekbe bocsátkozni, ezt a reményei szerint a magyarokra nézve pozitív döntés utánra ígérte. Addig viszont még vizsgázik egyet a magyar pályázat, Riesában a LEN-büro határozata előtt Budapest és Eindhoven is 20-20 percben mutatkozhat be a bizottság tagjainak. A mieink erős csapattal mennek - többek mellett - Darnyi Tamás és Kovács Ágnes is a magyar pályázat mellett korteskedik majd, Ági ráadásul tagja lesz a beszámolót tartó küldöttségnek (éppen ezért több, mint valószínű, hogy 100 méter mellen nem szerepel, hiszen úszni és érvelni nem lehet egyszerre ... ). Kiss László szövetségi kapitány csupán annyit tett hozzá a témához: reméli, hogy a LEN december 14-én, vagyis a születésnapján egy budapesti Európa-bajnoksággal lepi meg.
Mit is tehetnénk hozzá: mi is.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2002

KÉPEK

 

 
LINKEK