FONTOS


 

Érmet akar nyerni a németországi rövid pályás Európa-bajnokságon
Risztov Éva még elszántabb

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.10.01
------------------------------------------------------------

Risztov Éva ismét nekiveselkedett. A berlini Európa-bajnokságon négy ezüstérmet nyerő spartacusos klasszisjelölt szeptember eleje óta falja a hosszokat a Kőér utcában. Berlin után itthon pihent, majd a Westel jóvoltából Spanyolországban nyaralt egy hetet, ám a nyaralás szót egy időre elfelejtheti, hiszen a rövid pályás Európa-bajnokságon áll rajtkőre (Riesa, december 12-15.). Arra pedig készülni kell, napi tizenöt-tizenhat kilométer az adagja.


Risztov Éva most éppen a németországi rövid pályás Európa-bajnokságra készül
- Mivel szeretek edzeni, egyáltalán nem esett nehezemre a visszaállás, persze ehhez az is kellett, hogy tökéletesen kipihenjem magamat - mondja Risztov Éva.
- A berlini Eb előtt mindent arra tett fel, hogy megmutassa az öreg kontinensnek, Risztov Évával számolni kell. Megmutatta. A rövid pályás Európa-bajnokságra mivel pörgeti fel magát?
- Egyszerű: Berlinben négy ezüstérmet nyertem, de négyszer is kikaptam. Nem akarok többé kikapni, tehát a tréningeken is ez éltet. Ha lehet, még elszántabb vagyok, arra törekszem, hogy még pontosabban végrehajtsam az edzésen adódó feladatokat. Egyébként nagyon örülök neki, hogy a jövő évi, barcelonai világbajnokságra nem kell szintet úsznom, a berlini eredményeim védettséget adnak. Jobb így, nyugodtabban készülhetek, jó érzés, hogy bíznak bennem. Az Eb óta amúgy is csak jó dolgok történtek velem, bekerültem a Westel csapatba, nekik köszönhetően Spanyolországban nyaralhattam, kaptam tőlük egy Opel Astrát és anyagilag is támogatnak. Ilyen háttér mellett én is jobban tudok koncenrálni az edzésekre. Biztosan emlékszik rá, Berlin előtt az is gondot okozott, hogy a lakás bérleti díját kifizessük ...

- Visszatérve a rövid pályás Eb-hez: nyerni megy?
- Kicsit bizonytalan vagyok, hiszen nincs sok tapasztalatom a rövid pályás versenyekkel kapcsolatban. Nemzetközi viadalon csak egyszer, három éve álltam rajtkőre, mégpedig egy Világkupa-futamon, amit Olaszországban rendeztek.
- Ha jól emlékszem, ott nyert ...
- Igen, nyolcszáz gyorson lettem első.
- Más felkészülést igényelnek a 25 méteres versenyek?
- Nem hiszem, az viszont tény, aki jól fordul, nagy előnyben van.
- Én önnek milyen a fordulója?
- Szerintem megfelelő. De, hogy a kérdésre is válaszoljak, Berlin után Riesában is szeretnék érmet, érmeket nyerni.
- Berlin előtt azt mondta, senki sem ismeri fel a budapesti forgatagban. Ez is megváltozott?
- Meg, bárhová megyek, felismernek. A múltkor volt egy aranyos eset, egy mama meglátott és odasúgta a kislányának, hogy nézd kicsim, ott a Risztov Éva. A gyerek rám nézett, majd szinte sikította: jaj, mama, látom a Risztov Évát!
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Risztov Éva