FONTOS


 

A bajnokság legjobbja: Risztov Éva
Még izomláza sincsen

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2002.07.02
------------------------------------------------------------

Kilenc aranyérem, több országos csúcs. Jelző kerestetik ... Nem kétséges, Risztov Éva játszotta a főszerepet csütörtöktől vasárnapig Székesfehérváron, a Bp. Spartacus ifjúsági Európa-bajnoka minden egyéni számban nyert, ahol elindult.


Risztov Éva a berlini kontinensbajnokságra tartogatja a csúcsformát
Emberfelettit nyújtott, ennek igazolásául csak anynyit: számtalan futammal a háta mögött még az utolsó napon is képes volt arra, hogy megdöntse a nyolcszáz gyors szakállas országos rekordját. És ha valaki azt gondolja, hogy most két hétig csak pihenni fog, az rosszul teszi: csupán egy nap szabadságot kapott, keddtől ő is a Margitszigeten készül a berlini Európa-bajnokságra. Főszereplőnk amúgy nem titkolja, számított rá, hogy meg sem áll kilenc aranyéremig, csupán egy meglepetés érte. Az is kellemes.
- Bevallom, arra egyáltalán nem számítottam, hogy ezerötszáz gyorson megdöntöm az országos csúcsot, nem is tudtam, mennyi volt a korábbi rekord. Csak a futam után szóltak, hogy Évike, megúsztad - mondja Risztov.
- Gondolom alaposan kifárasztotta a négynapos erőltetett menet ...
- Nincs izomlázam, csupán egy kicsit álmos vagyok. Tudtam, hogy jó az állóképességem, csak egy kicsit tartottam tőle, hogy az utolsó napra már nem fogom bírni az iramot. Szerencsére a szervezetem rám cáfolt.
- Azt tudja, hogy hány bajnoki aranynál jár?
- Úgy harminc körül, de nem számoltam. Persze, fontos, hogy hány van, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy végre felnőttvilágversenyen végezzek dobogón. Remélem, a berlini Európa-bajnokságon erre is sor kerül.
- Székesfehérváron kilenc aranyat nyert, Berlinben ...
- Ne is folytassa, nem aranyban, időeredményekben gondolkozom. Ha hozom magam, az érem sem marad majd el.

Aranyos Risztov
------------------------------------------------------------
forrás: (jármi), A színes Sport 2002.07.02
------------------------------------------------------------

Tarolt a hét végi úszó országos bajnokságon Risztov Éva. Kilenc aranyérmet és háromszor országos csúcsot szerzett. Alig két hete a ljubljanai viadalon is látszott, hogy remek formában van a 17 éves versenyzőnő, hiszen maga mögé utasította az olimpiai bajnok Klocskovát.

- Készültünk a bajnokságra, de persze nem úgy, mint az Eb-re - mondta a bajnoknő. - Kilenc aranyra azért nem számítottam. Azért a 100 és 1500 méteres gyors után félő volt, hogy esetleg nem bírom erővel a 200 pillangót, de úgy tűnik, jó az állóképességem.

Három hét múlva kezdődik az Európa-bajnokság, így az ob után még az utolsó simításokat el lehet végezni.

- Az Eb-n szeretnék döntőbe kerülni, aztán reméljük a legjobbakat! Mindenesetre utána megérdemlem az egy hónapos pihenőt.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Risztov Éva