FONTOS


 

Éremben reménykedik az Európa-bajnokságon
Risztov már Berlinre figyel

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2001.09.20
------------------------------------------------------------

Termékeny nyara volt Risztov Évának. A máltai ifjúsági Európa-bajnokságon négy aranyat nyert, a fukuokai felnőtt vb-n pedig kétszáz pillangón a világ legjobbjai közé tempózott, a hatodik helyen végzett. A Hódmezővásárhelyről származó, spartacusos tini némi pihenő után ismét elkezdte a tréningeket, ám már a jövő nyári, berlini felnőtt Európa-bajnokság jegyében.

- Berlinben sem szeretném a döntőnél alább adni, de majd meglátjuk, mire lesz elég az elvégzett munka - mondja Risztov. - Persze minden az edzőmtől, Turi Györgytől függ, ám természetesen Németországban a kétszáz pillangó mellett mindenképpen szeretnék elindulni négyszáz vegyesen. Hallottam róla, hogy szóba került, a női 4x200 méteres gyorsváltó szerepeltetése is. Szerintem érdemes lenne elindítani a kvartettet.

- A felnőtt Eb-n elindul, a decemberi antwerpeni rövid pályás Európa-bajnokságon ellenben nem. Miért is?

- Nem illik a felkészülésembe, abban maradtunk Gyuri bácsival, hogy nem vállaljuk a szereplést.

- Még a fukuokai világbajnoksághoz visszatérve, a kívülállónak úgy t?nt, nem volt boldog a hatodik helyezésével. Megemésztette már, hogy "csak" a hatodik legjobb a világon?

- Feldolgoztam, most már kifejezetten örülök a helyezésemnek. Fukuokában, a döntő után valóban rossz kedvem volt, a finálé előtt ugyanis úgy éreztem, akár még a bronzéremre is esélyem lehet.

- Az olimpia után költözött Hódmezővásárhelyről Budapestre. Sikerült már "belaknia" a fővárost?

- Kezdetben voltak nehézségek, de már minden rendben. A Csik Ferenc Gimnáziumba járok, szerencsére több barátnőre is leltem. Meg egy pótmamára, Bella nénire. Ő tudni fogja, miért mondom pótmamának.

- Ha a berlini Eb-n nem nyer érmet, csalódott lenne?

- Ha mondjuk magyar rekorddal lennék negyedik kétszáz pillangón, egyáltalán nem zavarna. Persze titkon éremben reménykedem. Talán nem lehetetlen vállalkozás.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Risztov Éva