FONTOS


 

Kovács kontra CIB Bank per
A bemelegítésnél járnak

------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport, , 1999.10.15
------------------------------------------------------------

A Fővárosi Bíróságon csütörtökön elkezdődött a Kovács Ágnes kontra CIB Bank per. Az úszónő családja azért perelte be a sportolót korábban támogató pénzintézetet, mert úgy véli, hogy a bank szerződésszegést követett el. Madarász Anna bíró, a peres felek kérésére, tekintettel arra, hogy a tárgyaláson pénzösszegekről is szó esik, zárt tárgyalást rendelt el. Az úszónő tanúként beidézett édesanyja a tárgyalás előtt elmondta: a CIB Bank és a lánya közötti szerződés a 2000-es sydneyi olimpia végéig volt érvényes, ám ez az együttműködés 1998 márciusában megszakadt. A válást a család kezdeményezte, mert úgy érezte, hogy a bank nem teljesítette a szerződésben leírtakat.

-- A szerződésünk világosan tartalmazta, hogy Áginak háromhavonta két napig kell a CIB rendelkezésére állnia, és az időpontokat mindig két hónappal előre egyeztetjük -- hangsúlyozta a világbajnok úszónő édesanyja, Benkei Mária. -- Ezzel szemben Ágit sokkal több rendezvényre hívták, a legtöbb esetben csak huszonnégy órával korábban szóltak, és azzal fenyegetődztek, hogy ha nem vállalja a részvételt, akkor az úszószövetséggel érvényes megállapodást is felbontják. Ezzel a perrel arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a sportolók mennyire ki vannak szolgáltatva a támogatóknak. Bízom benne, hogy a bíróság nekünk ad igazat, és kimondja: a CIB Bank szerződésszegést követett el. A fizetendő kártérítés összege számunkra teljesen másodlagos.

-- Fárasztó volt több órán keresztül bent ülni a teremben -- mondta Kovács Ágnes. -- Tulajdonképpen semmi sem történt.

A CIB Bank jogi képviselője a pénzintézet vezetőitől nem kapott engedélyt arra, hogy az üggyel kapcsolatban bármilyen nyilatkozatot tegyen. A tárgyalás várhatóan 2000 januárjában folytatódik.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes