FONTOS


 

Amerikából jött, Ciprusra megy
Kovács Ági rövid pályán is Európa legjobbja akar lenni

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 1999.09.15
------------------------------------------------------------

Amerikában járt. Nyelvet tanulni és pihenni. A szabadságnak már vége van, ismét a Kőér utcai uszodában falja a hosszokat. Kell is az edzés, hiszen Kovács Ágnes- ötszörös Eb-győztes mellúszó - a fejébe vette, hogy a rövid pályán is meghódítja Európát. Isztambulban, a "nagypályás" Európa-bajnokságon három aranyat nyert. Ennyit tervez a lisszaboni rövid pályás Eb-n is (december 9-12.).

- Hétfőn volt az első edzés, kifejezetten élveztem - mondja Kovács Ágnes. - Persze, tudom, hogy nem lesz mindig így, de most már hiányzott az úszás.

- Hogy telt el a szabadsága?

- Köszönöm jól, három hétig voltam Amerikában. Főleg Atlantában, de az óceán partján is megfordultam.

- Kristy Kowallal, a százméteres mellúszás világbajnokával is találkozott?

- Sajnos, csak a hazautazásom előtt, mivel Kristy, akit barátnőmnek mondhatok, Ausztráliában, a Csendes-óceáni bajnokságon vett részt. Persze, így is jót beszélgettünk.

- Ha már a Csendes-óceáni bajnokságot említette: mit szólt hozzá, hogy a dél-afrikai Penelope Heyns egyre-másra úszta a világcsúcsokat?

- Meglepődtem.

- Ennyi?

- Nem szokványos, hogy valaki ennyi csúcsot ússzon.

- Az viszont biztató, hogy Kiss László szerint a sydneyi olimpián Kovács Ágnes kétszáz mellen akár 2 perc 22 másodpercet is tudhat majd. Döbbenetes világcsúcs lenne...

- Ha az edzőm így látja, az remek, ő biztosan tudja, hogy mire vagyok képes.

- Amerikában egyébként megismerték?

- Nem, és pont ez volt benne a jó.

- Igaz, hogy novemberben egy hónapra Ciprusra utazik?

- Nemcsak én, hanem Kiss László többi versenyzője is. Ott készülünk az olimpiára, és természetesen a decemberi rövid pályás Európa-bajnokságra.

- Ott is három aranyat tervez?

- A mezőnyt ismerem, van egy-két rövid pályás specialista, de szerintem lehet esélyem arra, hogy jól szerepeljek. Igen, szeretnék rövid pályán is Európa legjobbja lenni.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes